fbpx

– Nå må uflaksen være brukt opp!

Radio Rjukan6. februar 20204min
amund-2020_a5fe
22-åringen fra Tessungdalen opplevde å falle på dagens første stavtak, og knakk likegodt staven seinere i omgangen under torsdagens sprint i World Cup Telemark Rjukan.
Løpet var spolert, men Amund Møster Haugen hadde sjette beste omgangstid i andreomgang. Han klatret dermed fra 21. plass til 13. plass – åtte plasser opp på lista. Med kjøringen i andreomgang viser han at han henger med når verdenseliten setter full fart.
 
– Nå kan det bare gå oppover. Nå må uflaksen være brukt opp, sier han.
Verdenscupen fortsetter med sprint fra klokka 09.15 fredag. Fredagens finaleomganger går fra 13.00. Lørdag er det duket for parallell med finaler fra 12.30.
Det klare målet for uka er en pallplass. Når sletta på Gausta skisenter fredag fylles av hundrevis av barn og ungdom fra skolene rundt omkring i kommunen, kan det gi den nødvendige boosten.
– Det er veldig moro å kjøre på hjemmebane, og det blir gøy å få publikum på stadion, sier Haugen.
 
Sivert Hole fra Åndalsnes ble beste norske med en femteplass. Han klatret hele fem plasser etter en ruskete førsteomgang.
– Andreomgangen min er veldig bra. Femteplass er sesongbeste for meg, så det begynner å se bra ut. Endelig begynner det å gå oppover for meg.
Hole har et klart mål om å komme seg opp på pallen i løpet av uka på Rjukan.
– Det er en god følelse. Jeg tar steg hele veien, og det handler om å utvikle seg videre, sier Hole.
Gøril Strøm Eriksen fra Oslo ble beste norske kvinne på en femteplass i dag.

Det var jevnt mellom de norske jentene, som tapetserte plasseringene mellom 5. og 9. plass. Kaja Konow Bjørnstad tok plassen bak Eriksen, mens førsteårsjunioren Emma Araldsen fra Hagahogget overrasket alle med en sterk 7. plass.
En meget sterk plassering for konkurransens yngste på 16 år i verdenscupdebuten.
– Det er det første verdenscuprennet mitt, så dette er veldig gøy. Jeg kjører bra, og ser at jeg klarer å kjempe med flere av de beste norske jentene, sier hun.

På herresiden ble det trippel sveitsisk med Bastien Dayer, Stefan Matter og Nicholas Michel.
Amelie Wenger-Reymond vant oppskriftsmessig i kvinneklassen foran tyske Johanna Holzmann og Argeline Tan Bouquet fra Frankrike.
Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia