fbpx

Kommunestyreoverføringer på radio i 2023 likevel

Radio Rjukan20. desember 20222min
kommunestyre_335a

Det så ut til å gå mot slutten for at Tinn kommunestyre og formannskap skulle bli overført på lokalradioen. Etter 35 år sammenhengende overføringer etter at kommunedirektøren hadde sagt opp avtalen om radiooverføring fra 2023. Men i kommunestyret hadde partiene blitt enige om at det skulle fortsette, og posisjonen hadde lagt det inn igjen sammen med flere andre ting i det omforente budsjettet for 2023.

Dermed blir det overføring av både formannskap og kommunestyre igjen i februar – som vanlig – på 36. året..

– Det er gull, sier styreleder i Radio Rjukan Kyrre Dahl som benytter anledningen til å takke samtlige partier for det som ble sagt i kommunestyret. I intervjuet onsdag var han klar på at han syntes det var skuffende at avtalen var sagt opp, og at han var sikker på at radiosendinga hadde flere lyttere enn kommunens nyetablerte kommune-TV hadde seere.

I kommunestyret sa ordfører Steinar Bergsland allerede i innledningen til budsjettet:

– Kommunestyret i Tinn opprettholder sendingene på Radio Rjukan for 2023 med 70.000 kroner. Radio Rjukan er et godt etablert medie for kommunens innbyggere for å overvære politisk behandling av saker i formannskap og kommunestyrer, i tillegg kan radioen være en viktig aktør i forbindelse med beredskap, sa Bergsland.

SV’s Jørn Langeland fulgte opp med:

– Vi er glad for at Radio Rjukan kan fortsette å overføre kommunestyret. Jeg husker Jan Roger satt i bua, nå har teknologien tatt steg. Viktig for de mange som ikke er på digitale flater og et viktig ben å stå på for Radio Rjukan. For de som sitter i andre enden og lytter er det på samme måte som før. Og mange er på FM, og ikke alle har digitale dingser. Og for Tinn kommune er det viktig med åpenhet og Radio Rjukan er viktig for demokratiet vårt, sa Langeland.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia