fbpx

Superfornøyde festivalband

Radio Rjukan14. juni 20157min
seigmen3_ec76

Etter fredagens åpning med Åge Aleksandersen og Backstreet Girls i spissen var tonet satt for andre dag av RjukanRock 2015. Og det ble en festivalsøndag, og totalt sett en festival som utelukkende får skryt fra alle kanter.
Det vil alltid være noe småtterier som må rettes på, og noen som både mente at konsertene hadde for høy eller for lav lyd, men de fleste mente det var helt perfekt. 
""Runden Radio Rjukan hadde på festivalområdet var entydig! Alle elsjer festivalen. det vil da si at det gjør de som kommer.
Og både gammel og ung kom seg på festival. Om det er mange nolk til at det ble overskudd er for tidlig å si. Tall fra den 16. festivalen i rekka er ikke kommet ennå.

Artistene kan ikke få fullrost crewet på festivalen. De her bare lovord å komme med. Både Seigmen og Rainmakers ville ha med seg Vemork og strikkhopping, og både Jaa9 & Onkl P hoppet i strikk på fredag, og banda opplevde mer til mens de var på Rjukan, og festivalen ordner opp så det blir en minneverdig visitt.

The Rainmakers hyllet Rjukan som Company town ved å spille en svært spesiell og tøff versjon av "Company steel" allerede som andrelåt, og holdt deretter to timers med heidundre feelgood rockeshow for begeistrede festivalgjengere.
– Det beste som har vært noen sinne, sa mange, mens de etter Seigmen også var fra seg av lovord.
– Beste festivalen noensinne! Åge, Seigmen og Rainmakers var så perfekt, sa et par Raulands-jenter.
""Vest-Telemarkingene var det mange av på festivalen, og flere kom rett fra slåttefestivalen i Hjartdal til Rjukan.
Det kunn enesten synes som om de var flinkere til å komme enn Tinns egen befolkning. Selv om det nok var de det var aller flest av.

Seigmen imponerte gammel og ung. Verdensarvkoordinator Øystein Haugan var veldig imponert.
– Jeg har aldri hørt dem, men hørt om dem, og dette var veldig tøft, sa Haugan, som lot seg rive med av den malankolske stemingen. Og det var før "Hjernen er alene" kom som sistelåt.
– Det er vannvittig bra ,sa Haugan.
Seigmen eksploderte stadig i effektiv gotisk rock i tunge riff, kjempedialog med publikum og invitasjoner til allsang mens publikum ble badet i tidenes heftigste lysshow i Tveitoparken.

Seigmen fikk svært mange nye fans, ikke minst blant de unge.
– Steintøft. Jeg viiste ikke at seigmedn var så kanonbra, sa et par lokale tenåringer på sin første festival.
– Jeg har fått et nytt favorittband!

""Og musikalsk skryt går igen gjennom hele helga. De altfor få som hadde fått rota seg ut til å se Jam Rakta og Bergatt var kjempeimponert. Det var banda også med respinsen blant de som var tidlig ute.
To kvalitetsband som dro svært fornøyde festivalgjengeres komplimenter.
Tilogmed pensjonistene fra Eldres hus var kjempeimponert over Bergtatts blanding av folkemusikk og tung rock.

Endelige tall har man ikke, men det var sannsynligvis ikke mer enn ca 3.000 tilsammen som kom seg på festival. Festivalen trengte å selge ca 1.500 festivalpass som gjelder begge dager, men endel av salget er også endagsbilletter, så fremmøtet har ikke vært slik at festivalen får bygd opp kapital i år heller. Men det genstår å se hva de endelige tallene blir på mat og drikkeinntekter.

""Med et akkumulert underskudd på 250.000 kan det altså begynne å spøke for festivalen som de som kommer sier de elsker.
Det gjør det ikke bedre at det nå er flere festivaler samme helg bare i Telemark.

Men musikalsk var det en ubestridt triumf, og de som var der kommer til å skryte voldsomt.
Tall fra festivalen blir avklart først mandag eller tirsdag.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia