fbpx

Uenighet om Rjukan sykehus-prising

Radio Rjukan14. juni 20154min
rj-sykehus2_473d

Det råder nå sterk uenighet om verdisettingen av sykehuset som Sykehuset Telemark fikk da Rjukan ble en del av Sykehuset Telemark Helseforetak. Sykerhuset Telemark HF har fått takst på 43,2 millioner kroner fra Nord Taksering AS, mens Tinn kommune har fått takst fra Verditakst på 21 millioner kroner.
Den voldsomme takstforskjellen kan bety vanskeligheter for det kommende prosjektet "Nye Rjukan sykehus", når staten trekker seg ut via Helse Sør-Øst.
Tallene viser uansett sprik at Rjukan sykehus er i betydelig bedre forfatning enn det styret la til grunn for argumentasjonen i sin nedleggelsesplan for Sykehuset Telemark.

I nedbyggingsdplanen for Sykehuset Telemark, der Kragerø, Rjukan og Porsgrunn sykehus skal nedlegges som akuttsykehus og med de flester andre avdelinger ble det gitt inntrykk av at lokalene på Rjukan sykehus var i dårligere forfatning enn Notodden sykehus, som skulle overta pasienter fra nord-fylket og bli nord-fylkets akuttsykehus.
Den nye takseringen viser at dette i beste fall må ha vært uvitenhet eller i verste fall bevisst manipulering i prosessen, om den bygningsmessige kvaliteten på Rjukan sykehus.

Rjukan sykehus fremstår for flere som et bygg som holder høy standard, i motsetning til flere av de andre nedslitte bygingene, ikke minst i Skien, Notodden og Porsgrunn.
Det er underlig at det nå er sykehusert Telemaerks takst som er mer enn dobbelt så høy som den takst Tinn kommune har fått.

Til RA sier direktør for Sykehuset Telemark, Bess Frøyshov, som selv har uttalt i folkemøte at Rjukan sykehus er slitt:
– Vi har ikke anledning til å gi det bort. Vi er i reelle forhandlinger med kommunen, og vil ta med alle aspekter, sier Frøyshov til RA, og hun påpeker at helseminister Bent Høie må godkjenn eet evt. salg.

Rådmann i Tinn kommune Rune Lødøen er kritisk til taksten Sykehuset Telemark har innhentet.
– Det er et voldsomt sprik. Takstene er basert på forventede leieinntekter. Sykehuset regner med vesentlig høyere leieinntekter enn kommunen, og 100% utleie. Det er ikke realistisk, sier Lødøen til RA.
– Hadde ikke tinn kommune selv bidratt med leieinntekter hadde det foreløpig vært null. dert bør tas hensyn til i de videre forhandlingene, sier Lødøen til avisa.
Det er på det rene at Tinn kommune ikke har noe utstrakt ønske om å kjøpe sykehusets nesten 10.000 kvadratmeter.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia