fbpx

Torg-poplene falt i lysregulert sentrum

Radio Rjukan16. juni 20153min
torgpiopler3_3ccd

""Den siste tid hadde mange lest diktene til poplene som var skrevet av May-Liz Dokka, og hengt opp med sørgebånd med mulighet til å notere en siste hilsen til de gamle træra.
Hun arrangerte også en minnemarkering på stedet i mai-
– Jeg vet at de forsvinner, og det er ikke egentlig en protest, men det er jo hyggelig å markere det litt, sa Dokka til Radio Rjukan da.

Men ned skulle dem, og tirsdag forsvant de fra bybildet i prosessen med å lage et nytt og mer attraktivt torg på basis av det arkitekttegnede danske vinnerutkastet "Reflektion", som vant i konkurranse med 55 andre forslag til utforming av torget.

Vi har fått låne noen bildeinntrykk fra forbipasserende før og etter træra falt. Det er ingen tvil om at vi får et lysere og mer attraktivt torg når de er borte, og samtidig en mer sikker fotgjenger-overgang.
Samtidig er det alltid mange reaksoner når trær som har stått der så lenge blir fjernet.
Det viste seg at det var endel råte i træra. Det viste seg også da de ble kuttet ned.
Det skal komme et torg-tre litt lenger inn på plassen, i den planen som er satt opp. Det blir likevel ikke av like stor størrelse som de som forsvant.

Nye rjukan torg skal åpnes 1. desmeber, samtidig med julegateåpning og julegrantenning. Dersom temperaturen tillater det, vil det bli med skøytebane i nedre del av torget.

"" 
Foto øverst: Jan Roger Næset
Begge fotos til høyre: Berit Willysdottir Eide
Foto til venstre: Thorbjørn Hansen

""

Og slik så det ut mens de ennå stod der!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia