fbpx

Overskudd for Rjukan Rockfestival

Radio Rjukan16. juni 20155min
rainmakers_1448

For første gang på fem år har rjukan Rock Festival klart å hente et overskudd, noe som var viktig for festivalens framtid.
– Vi ha raldri hatt så bra tilbakemeldinger på musiken som i år,o g fra svært fornøyde fesivalgjengere. Svært gode tilbakemeldinger og et overskudd var viktig.Dessverre er overskuddet mindre enn vi hadde håpet på etter å ha kuttet utgifter over hele linja, sier Morten Engh.
Overskuddet er ikke stort nok til å hente det man tapte ifjor. Fortsatt mangler et sted mellom 50 og 100.000 kroner på det. 
– Men det at vi har positive tall er for meg helt vesentlig, sier Engh, som likevel må konstatere at færre kom på festivalen enn det alle håpet på.

""Festivalens styre har ikke hatt møte i etterkant av festivalen ernnå, og det er ikke tatt stilling til hva som blir fortsettelsen.  
– Vi har mange ting og jobbe med, og det er en utfordring at vi ikke får betalt all gammel gjeld, og ikke har en buffer til neste års bookingrunde, sier Engh.

Festivalen har derm,ed vært en suksess på så og si alle områder. i tillegg har det kommet mange nye og kreative forslag til ytterligere utvikling.

Han forteller om entydig tilbakemelding fra festivalgjenngere og artister. Alle har gitt gode skussmål. Også de besøkende som ikke kjente mye til artistene på forhånd, har skrytt uhemmet.
– Så langt bra har denne kjempebra mottagelsen gitt meg gnist i alle fall, og vi hasr sett at tinndøler kan kjøpe billetter på forhpnd også, sier Engh. I år ble 75% av billettene solgt på forhånd, riktignok siste uka og etter oppfordring i lokalmedia.

– Vi har endel å jobbe med internt på noen av områdene, og vi har bestemt oss for at vi må ha en ny funksjon i form av en områdesjef mens festivalen pågår, sier Engh.
Man må også knekke koden på hvorfor festivalen får stadig flere besøkende utenfra Tinn til å komme, mens tinndølene blir færre for hvert år. Hvert år de siste årene er utgiftene kuttet, men færre har også kommet seg ut på festival. Dert kan henge sammen med stadig sterkere konkurranse, men det er likevel ikke nok til å gi svaret. Bare i teolemark var det fire andre festivaler samme helg. Hvis tinndølene vil ha en festival på forsommeren, må tinndølene sette av helga og bli med. 

– Jeg kan ikke endelig garantere at det blir ny festival, sier Engh, som likevel selv er positiv til en ny runde.
Hvis det blir en 17. festival er det ikke endelig avgjort om den blir i Tveitoparken for 7. gang, men den blir sannsynligvis holdt på samme tid, hvilket vil si fra 10.-11. juni 2016. (To datoers forskyvning fra i år, siden 2016 er skuddår.)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia