fbpx

RjukanRock17: Returns Rjukan-retur to the top?

Radio Rjukan25. mai 20174min
return2_4b8d

Fire gutter fra Stange gikk i 1980 sammen og dannet bandet Polish. Det skulle vise seg i ettertid at dette bandet skulle bli et av Norges best-selgende rockeband gjennom tidene.

I første forsøk
De øvde i en låve og de forbipasserende likte å innbille seg at det dreide seg om øving til NM i motorsag. Tre år seinere endrer bandet navnet til Return. Vokalist Knut Erik Østgård, gitarist Steinar Hagen, bassist Tore Larsen og trommeslager Øyvind Håkonsen startet da en enorm suksess som et av Norgeshistoriens mestselgende rockeband gjennom tidene. Gjennombruddet kom med singelen «Sheila» to år seinere, og som gjorde Return til Norgesmestre i Rock.

To the Top
I 1987 kom albumet To The Top og solgte til gull Samme år ga de ut singelen “Sing Me A Song” som debuterte med en sjuendeplass på Norsktoppen – og ikke nok med det, den lå også på Norsktopplista i over et år. Det ble også suksess på «Ti i skuddet». Etter seks år med konstant spilling og med like mange utgitte album, ville bandet ta seg en pause fra musikken. De ville finne igjen gløden som de hadde i 1985 sa de. Pausen ble lang for fansen.

Return returnerer
Men man kan ikke hete Return uten å returnere, og omtrent åtte år etter, dukket bandet opp igjen med albumet The Best Of Return. Albumet solgte over 70.000 eksemplarer og Return la ut på turné til en hyllest for fansen gjennom alle år. Med fulle hus og jublende fans Norge rundt – Return hadde funnet tilbake 80-tallsrocken igjen og fansen var storfornøyd. 

Takk til fansen
Som en takk for en langvarig suksess – utga de albumet Return Live med et opptak fra Hamar Mart’n 2000. De gjorde dette fordi de ville at fansen skulle huske hvordan Return låt når de reiste rundt på samfunnshusene og uteplassene i Norge. Ny pause fulgte.

Ram-Zet-henning
Vinteren 2004 gikk Return i studio for å spille inn et helt nytt album. Ferden gikk til Space Valley Studio og sammen med Henning Ramseth, kjent fra Ram-Zet, produserte de det nye albumet som fikk tittelen… “Return”! :O
I 2009 tok Return har de siste årene gjennomført en rekke konserter, og bestemmer seg nå for å ta en pause på ubestemt tid.

Ønskekonsert
Men i 2012 er Return ute på veiene igjen. Ny suksess, og ny pause, før Return endelig kan gjøre et etterlengtet come-back på Rjukan. Da kan du garantert vente Sheila, Bye Bye Johnny, To the Top Sing me a siong, Holy Water og Can you forgive. Gjett om det blir allsang!!!

Besetning – Return
Knut Erik Østgård: vokal og gitar
Steinar Hagen: gitar og kor
Tore Larsen: bass og kor
Øyvind Håkonsen: trommer
Magnus Østvang – synth og kor
Hennimg Ramseth – keyboard og gitar

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia