fbpx

RjukanRock17: Verdensarven i Pink Floyd-univers

Radio Rjukan25. mai 20176min
tinn-floyd-side_1d3e

Rjukan Rockfestival har fått litt støtte fra Telemark Fylkeskommune for på knytte RjukanRock opp Verdensarven. Festivalen er tross alt den største folkefesten her! 

Flott opplevelse
Endelig skal hele Tinn få høre vårt eget Pink Floyd! Knut Nyheim, kjent fra Kamerina Kulturverksted, er også en del av Tinn Floyd, og han forteller at de bandet har jobbet hardt for å få det til å låte så tett opp til Pink Floyd som overhode mulig. Mange vil nok se bandet for første gang
– Vi har øvd godt og hardt, og jeg tror vi kan love en flott opplevelse, sier Nyheim.

Kjente ting
En del av materialet de spilte på Kamerina Festivalen vil bli med, og en del nytt er øvd inn.
Du vil blant annet få høre «Money» i konsertversjon, «Shine on you crazy diamond», «Brain damage» og slike klassiske låter, og nyere ting som «Comfortably numb».
– Kjente ting, sier Nyheim, som tror Floyd-fansen vil få en fortreffelig kveld.

Detaljøving
Til vanlig øves det i kjelleren på Kamerina. I et nyoppusset kjellerlokale nærmest spesialtilpassa øvinger, med en egen barkrok i tilstøtende hjørne skulle sette den rette stemninga både for øving og for en pust i bakken. Og øvingene er noe bandet ser fram til. 
Men før festivalen øver de et helt annet sted for å planlegge i detalj med 10  personer på scenen.

Flerkameraproduksjon
Vi øver så vi kan stå oppstilt slik det skal stå, 10 personer, i forhold til en flerkamera filmproduksjon, og da må det planlegges til minste detalj. Konserten på RjukanRock skal filmes i sin helhet, og underveis skal noen av bildene også på den nye storskjermen på festivalen. Den styres av en videotekniker. 

Jarle Andersen
Underveis i konserten blir det et bildeshow på storskjerm, med verdensarven på Rjukan som gjennomgående tema underveis. Det er altså Tinn Floyd som er prikken over i’en når RjukanRock i år knytter seg nærmere opp mot Verdensarven. 
– Det er flotte bilder av Jarle Andersen fletta sammen med bilder fra Pink Floyd-universet, som også sys sammen med liveopptak, forteller Nyheim, som er spent på både konserten og resultatet av filmen.

– Som ei kule!
– Jeg tror dette blir såpass stort at det blir en flott begivenhet for publikum og også en viktig konsert og greie for oss å gjøre. Det låter i alle fall som ei kule! Jeg er imponert. Karene mener virkelig alvor, sier Nyheim. 

Høydepunkt
– Vi har det mye moro sammen, og Rjukan Rockfestival blir et stort høydepunkt for oss, sier Knut Nyheim, som nå også har fått med seg Egil Sletta på tangenter, mens Frank Nielsen har steppet inn for Magne Olesrud, som vanligvis er gitaristen i Tinn Floyd.
– Planene er klare, og vi gleder oss veldig til å få avslutte Rjukan Rockfestival. Dette blir stort, og det må ingen gå glipp av!

Tinn Floyd på scenen
Besetning

Hans Marumsrud – Lead gitar
Frank Nielsen – Gitar
  (Som stepper inn for: Magne Olesrud)
Jon «Su» Lilleland – Lead vox + bass
John-Arne Johansen – Saxofon + kor + perc
Hannah Eline Norenes – Kor + lead vox
Safira Hasson – Kor
Anne Karin Omli – Kor + lead vox
Knut Nyheim – Lead keys + lead vox + kor
Egil Sletta Keys + lead vox + kor
Herbjørn Fossheim – Trommer
+ På storskjerm vises bl.a.
bilder av Jarle Andersen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia