fbpx

Jason Bourne tilbake på kino

Radio Rjukan29. juli 20167min
jason-bourne-750x360_d9fd

Det er ikke så ofte det er grunn til å skrive om tilbakekomsten av en film-franchise, men nå er det tid for sommerkino!
Det er nemlig en aldri så liten begivenhet når den spesialdyrkede hemmelige agenten Bourne er klar for kinolerretet, og noen og enhver bør finne sin besøkelsestid. Jason Bourne er høyoktan forfølgelsesvannvidd. Den blir også en av sommerens storfilmer, og har allerede høstet flotte kritikker. Regissør Paul Greengrass har regien for tredje gang, og i mellomtida har han laget flere glimrende filmer, deriblant en med Matt Damon (Green Zone) og dramatiserte virkelige historier til film som "Captain Phillips", "Bloody Sunday" og "United 93". Alle er moderne klassikere, for Greengrass klarer ikke å lage dårlig action! Det ser allerede i traileren nedenfor.

""Rjukan kino har Norgespremiere på "Jason Bourne" 29. juli, og det er den femte filmen i det som opprinnelig er kalt "Jason Bourne-trilogen". For det var opprinnelig påtenkt tre fllmer om den forsvunne og mystiske agenten som noen vil ha has på, og som opplever en heseblesende jakt på seg selv.
Fra agenten dreiv i land med hukommelsestak i "Hvem var Jason Bourne" (The Bourne identity, 2002), til enorm suksess i regi av Doug Liman (som også står bak de glimrende "Mr. & Mrs. Smith", "Edge of tomorrow") ble det tidlig klart at Robert Ludlums berømte romantrilogi med samme navn vile bli filmet. Men opprinnelig var det bare tre bøker, før forfatteren Eric Van Lustbader overtok, og skrev the Bourne Legacy og har fortsatt med 9 til. Den siste kom i år.
Så ble de da fulgt av filmene "Gåten Jason Bourne" (The Bourne Supremacy, 2004) og Jason Bournes ultimatum (The Bourne ultimatum, 2007), begge i regi av den geniale action-regissøren Paul Greengrass. Disse filmene regnes som hakket bedre enn originalen. Faktisk er den redje regnet som den beste. Og hvor ofte skjer det med en slik serie?

""Så fem år etter viste den udødelige interessen for filmene og bøkene at det var behov for mer. Da kom den fjerde filmen uten Matt Damon, "Jason Bourne Legacy" (2012) som ble filmet med Jeremy Renner i hovedrollen og Tony Gilroy i registolen (Duplicity og Michael Clayton). Et naturlig regivalg, siden han har forfattet manus til alle de fire filmene. Og det ble en god film det også, men ikke i nærheten av like interessant som å se Matt Damon svinge seg.

For få klarer å lage acton som Doug Liman og Paul Greengrass. Og nettopp Greengass er tilbake når Jason Bourne igjen er på kino med den femte filmen.

Og at Matt Damon er tilbake, selv etter at noen nå mente han var blitt for gammel, motbeviser Damon med stil. Premieren på den nye filmen skjer samtidig med at han kommer til Norge og Lofoten (med familien!) for å spille inn film i Norge for første gang, sci-fi thrilleren "Downsizing".

Damon sier nok ja til flere filmer også, for Jason Bournetrilogien er filmene som definerte Damon som actionskuespiller. Så har du ikke fått rota deg på kino hittil i sommer, så er det nå som er tida!
Foreløpig er filmen satt opp hvere dag fram til tirsdag, og det er sannsynligvis ikke plass til flere i sommerens kinoprogram.

Arrangementsfakta:
Jason Bourne på Rjukan Kino
Fredag 29/7 kl. 20
Søndag 31/7 kl. 20
Mandag 1/8 kl. 19
Tirsdag 2/8 kl. 20
Billetter kjøpes online på www.rjukankino.no 

Linker:
Jason Bourne (2016)
Rjukan Kino på nett
Rjukan kino på facebook

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia