fbpx

Strålende mottagelse for Marispelet

Radio Rjukan29. juli 201610min
marispelet2016-a_01ec

– Dette var helt fantastisk. Det er helt vannvittig bra, sier Kari Hansen fra Fredrikstad. 
– Vi var veldig begreistra. Det var jo en opplevelse helt uten sidestykke. Olavsdagene og 100-årsjubileet i Fredrikstad kan bare gå legge seg! ler Kari Hansen, som er gammel rjukanjente, og som var tilstede på premieren på årets utgave av Marispelet.
""– Det var helt nydelig godt sammensatt. Humor, alvor og aktualitet sørget for det. Og for noen nydelige drakter, og alle barna som var med, som var helt vannvittig flnke. Dette var helt hel topp, altså, og det skal alle som er med, og Rjukan, ha all ære av, sier Hansen.

– Jeg er så takknemlig for at jeg fikk oppleve dette, sier Kari Hansen, som også så Marispelet for 3 år siden.
– Det er mye mer imponerende i år, og det var veldig koselig å komme tilbake, sier Hansen, som stadig må tilbake til sin gamle hjemby Rjukan.
– Det er koselig å komme tilbake og få med seg slikt som Marispelet!

Også Arne Olesrud var imponert. Han var selv med i starten på spelet for endel år soiden, men har ikke vært med de siste åra. Men se det gang på gang, det må han.

– Det var fantastisk, rett og slett. Det er så flott og proft utført at man blir slått i bakken. Og så er det svært god folkemusikk, og godt utført, ikke minst. Jeg er jo spesielt opptatt av det også, sier Olesrud, som sier et bare er å smøre tjukt på i omtalen.
– Spelet har utvikla seg mye egentlig, hele tida. Det var imponerende før, men det toppes hele tida. De har fått med seg mer, og de som har vær der før må dra for å se det igjen, befaler Olesrud.
– Det er så mye nytt at det ikke noe å lure på. Det er så imponerende at det passer for absolutt alle. Moro at det er så mye unger med. Det er så livlig og spelsk, og skuespillerne og unga er utrolig flinke. Det er rart de får det til å gli så fanatastisk godt ikke minst med at alt skjer til rett tid. Det skjønner jeg egentlig ikke hvordan de i det hele tatt får til!
Det er voldsomt med arbeid som er lagt ned, og satsinga er enorm, så nå må alle komme seg på spelet mens det er billetter., oppfordrer Olesrud.
– Men ta med godt med klær. Det var kaldt på slutten, men det glømmer man fort når man sitter der.

""– Knallsukesess og helt utsolgt, sier statist og "vannbærer nummer to", Finn-Arild Bystrøm, som er en av årets mange frivillige i Spelet, sammen med andr familiemedlemmer.
– Det gikk nesten helt perfekt, så vi er veldig fornøyde. Vi hadde det veldig morro, sier Bystrøm.

Her til høyre ser du et bilde av forestillingen fotografert fra Maristien.
Alt gikk etter planen, men en liten teknisk svikt underveis blei greit redda unna.
En mygg-mikrofon som slutta å virke, og dermed en viktig replikk som forsvant.
Kari, i Lene Mårdalens skikkelse, var den det gikk ut over, men proffe Stig Henrik Hoff redda situasjonen, og oppfattet hva som skjedd, og gjentok så ingen mista poenget.

– Ungene imponerer voldsomt. De er så utrolig dyktige og spetter fram til rett tid.
Årets spel har mer humor og varme enn tidligere, og det er voldsomt dyktige og herlige instruktører som behandle både voksne og barne med dyktighet og varme. Jeg er veldig imponert også fra denne sida, sier Bystrøm ,som er med på baksida for første gang.
Når unga skulle, så heiv jeg meg likegodt med jeg også, sier Bystrøm.

""Marispelt er inspirert av et sagn fra 1822, som Henrik A. Bjerregaard fikk høre da han var på besøk i Vestfjorddalen. 
I år har Marispelet fått nytt manuskript, ved Thomas Bye og Ida Høy, men bygger på den samme handlingen om tvangsgiftemål og ubuden kjærlighet. Når de elskende står på kanten av stupet sitter publikum med klump i halsen, og Marispelet lever opp til Mona Levins anmeldelser om å være et spel av “spektakulært merke”.

​Skuespillere og musikere av ypperste klasse står sammen med en stor gruppe fantastiske amatører, og gjør dette til en begivenhet man må få med seg.

I år er regien ved Ida Høy. Ingebjørg Buen spiller den viljesterke Mari, og fattiggutten Øystein spilles av Kasper Skovli Botnen. På scenen står også Stig Henrik Hoff, Sven Henriksen, Sten Bjørge Skaslien Hansrud, Joar Lurås, Lene Mårdalen, Anne Håkanes, Lars Brynjulv Nordbø, Johannes Boksasp Berge, sammen med mange andre fantastiske amatørskuespillere.

Musikken er ved Unni Boksasp og Vidar Ytre-Arne. Koreografien er ved Torbjørn Rue Dokken og Bjørnar Heimdal.

Fotos: Dag Jenssen/Marispelet

Arrangementsfakta:
Marispelet ved Rjukanfossen
Gjenværende forestillinger:
Fredag 29. juli kl. 20.30
Lørdag 30. juli kl. 15.00 og kl. 20.30
Søndag 31. juli kl. 15.00
Forestillingen varer ca. 1,5 time.
Busstransport fra Rjukan torg
starter 2 timer før og er inkludert i billettprisen.
Rjukanfossewn slippes i etterkant av forestillingene.
Billetter og annen info:
VisitRjukan / www.visitrjukan.com
Marispelet.com / Ticketmaster.no

Linker:
Marispelets nettside
Marispelets facebookside
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia