fbpx

Bent Hamer har laget svart komedie fra USA

Radio Rjukan17. september 20213min
themiddleman2

The Middle Man er en norsk film, til tross for tittelen, men den foregår i USA. Det er en mørk humoristisk satire av Bent Hamer (Salmer fra Kjøkkenet, Eggs, O’Horten, 1001 Gram…) skrevet av Lars saabye Christensen, og som foregår i den lille amerikanske småbyen Karmack. Etter en epidemi av ulykker og dødsfall bestemmer byens «Kommisjon» – bestående av lensmannen, legen og pastoren – seg for å ansette en «mellommann». En person som har ansvaret for å informere familien og pårørende når en ulykke inntreffer.

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) er en stille, sindig fyr som viser seg perfekt for jobben. Han påtar seg sine nye arbeidsoppgaver med entusiasme og blir raskt byens sendebud for dårlige nyheter. Men presset fra jobben og en spirende ny romantisk forbindelse overvelder Frank. For å lette byrden, kaller han inn en ‘tjeneste’, men det hele ender i et drap og nå sitter Frank fast i en ond spiral der han ikke bare er den som bringer dårlige nyheter, men også den som skaper dem.

Bent Hamer slo igjennom med et brak med sin første film «Eggs» i 1995, og var en av dem som plutselig snudde norsk film fra å være «bra til å være norsk» til at utlandet jublet for filmen. det fortsatte med samme underfundige humor i «En dag til i solen», før «Salmer fra Kjøkkenet» tok helt av, tilogmed i USA i 2003. Deretter fikk han internasjonal cast med den mer alvorlige «Factotum», før han vendte tilbake til komedien i «O’Horten», «Hjem til jul» og «1001 gram». Det er gått hele syv år siden den siste, men nå er Norges filmauteur Hamer igjen på ferde. Han har tatt turen til Trumps USA, der ting ikke går så bra i den amerikanske småbyen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia