fbpx

Wagn lager verdensarvundervisning

Radio Rjukan27. juni 20163min
anne-haugen-wagnll_5949

Fylkeskommuen melder idag at Anne Haugen Wagn fra 1. august i år er ansatt som prosjektleder for utvikling av undervisningsopplegg for Rjukan-Notodden Industriarv. Prosjektet har som mål å ta i bruk verdensarven i formidling av kunnskap og identitet til barn og ungdom fra barnehage til videregående skole.

""Lektor og forfatter Anne Haugen Wagn har tidligere også vært blant de 38 søkerne av jobben som Verdensarvkoordinator, men hentet altså den andre fylkeskommunale jobben i den fylkeskommunale delen av prosjektet som ble utlyst.

– Dette blir et spennende og viktig prosjekt å sette i gang med. Det vil kreve et godt samarbeid mellom de tre involverte kommunene, med oppdragsgiver Telemark fylkeskommune og fagmiljøene, både det pedagogiske, det historiske og de som ellers har ansvar for formidling av verdensarven, sier Anne Haugen Wagn.
Prosjektet er regnet som banebrytende i verdensdarvsammenheng, og er noe av det som ble lovet i verdensarvsøknaden som gikk igjennom under UNESCIO-kongressen i juli ifjor.

Wagn er kjent som en svært kunst- og historieinteressert personlighet, ivrig medlem av Notodden Historielag, og var i april 2008 sammen med Edgar Gundersen med å startet aksjonen for opprustning av "Tømmerrenna" i verdsensarven på Notodden, som nå vil bli opprustet og restaurert for nærmere 6 millioner kroner.
Wagn har hovedfag i historie, og profilert lokalhistorisk forfatter, og får permisjon fra sin jobb ved Notodden videregående skole.
Sammen med de ansatte på Notodden vgs var hun med på en dags vandring i byen med Øystein Haugan som vert ifjor.
Som SV-politiker har hun også vært opptatt av  bevare skolestruktur i Notodden.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia