fbpx

Krig om fiber-kunder på Rjukan

Radio Rjukan23. juni 20168min
fiberbredband_e868

Tinn Energi ventet nok at Canal Digital ville reagere på at de satte igang med et mottrekk, da de gikk ut med sin fiberkampanje i samarbeid med TV-leverandøren GET på Rjukan denne uka. Men at Canal Digital skulle sende en stor tropp med dørselgere umiddelbart var muligens i overkant.

Les Radio Rjukans sak "Ruller ut fiber på Rjukan" 

Nå er det selgerteam fra både Tinn Energi og Canal Digital ute i Rjukans gater i dette øyeblikk, og selger til langt på kveld, for å få folk til å oppgradere fra vanlig bredbpnd til høyteknologisk fiber.

– Jeg var sikker på at det var Tinn Energi og GET som kom på døra i ettermiddag, men det var Canal Digital, sier en abonnent som tok kontakt med Radio Rjukan.
– Jeg blei litt overraska, men skjønner jo at det nå er krig om kundene. Det verste var at han ikke ville gi seg, og selv om han var veldig hyggelig innledningsvis, følte jeg etterhvert at han ble ubehagelig pågående, sier lytteren, som ønsker å være anonym, og som hadde bestemt seg for bredbånd, men vil ha lokalt levert tjeneste fra Tinn Energi.
– Jeg sa nei,og ble vel egentlig mer og mer klar på det etterhvert som selgeren ikke ville gi seg, sier lytteren til Radio Rjukan, og som til nå har vært vanlig kabel-TV-kunde hos Canal Digital.
– Jeg venter til jeg hører fra Tinn Energi, sier lytteren til Radio Rjukan.

– Ja, jeg har nok observert at det er et team dørselgere ute i gatene, bekrefter Tinn Energis prosjekteder Terje Forsmo overfor Radio Rjukan.
– Jeg har også hørt at de selger aggressivt. Det har vi i Tinn Energi gitt klar beskjed til våre selgere om at vi IKKE vil ha fra de som er ute og sleger fra oss, sier Forsmo.
Forsmo er ikke er overrasket over at den største konkurrenten på TV-fronten har hivd seg inn i kampen med å spre fibertilbud til Rjukan, nå som Tinn Energi har satt igang med det samme, men at det skjer så raskt og voldsomt.

– Jaja, nå er fiberkrigen igang, ler Forsmo, selv om han nok kunne tenkt seg at Tinn Energi hadde kommet lenger i salget før hovedkonkurrenten kastet seg rundt.
– Nå blir det kamp om kundene, og vi får satse på at vi får nok som sier ja til oss, sier Forsmo, som er trygg på at de vil vinne kampen med sin lokale service.

Idag har Canal Digital anslagsvis 2 av 3 kunder på Rjukan, og kan risikere å miste endel av dem til Tinn Energi og TV-tilbudet GET. Og kundene står fritt til å velge.
– Vi har konkurransedyktige priser, så det bekymrer meg ikke. Kunden står fritt til å velge, og vår force blir lokal og rask kundeservice når det skjer noe, og med døgnvakt, sier Forsmo.

I en kommentar på e-post sier Canal Digitals Magnus Line at de er opptatt av en god tone hos selgerne.
– Det er beklagelig hvis noen har opplevd dørselgeren som pågående. Vi ønsker at selgerne skal ha en god tone med folk og lytte til deres behov. Vi har forståelse for at det oppleves litt ubehagelig å få en selger på døra, men det er viktig å huske på at konkurranse er noe som til sist kommer kundene til gode. Vi har et glimrende forhold til kundene på Rjukan, og de ønsker Canal Digital Kabel naturlig nok å beholde. Derfor er vi også nå tilstede på Rjukan for å minne om vårt meget godt TV- og bredbåndstilbud, sier Line.
 
– Sammen med fiber, får kundene også den smarte TV-plattformen T-We, som er Telenors/Canal Digital Kabels underholdningsunivers. Det gir tilgang til et mangfoldig innhold av film og TV-serier. Dessuten kan du se TV når du vil ved å starte programmer forfra, finne igjen programmer i arkivene og se TV på nettbrett. Dette er forhold som gjør at vi mener å ha det beste tilbudet for Rjukans befolkning, forteller Line.
 
– Vi er enige om at det er kamp om kundene, men det skal altså kundene være glad for. Det gjør at vi strekker oss enda litt lenger for å levere et solid bredbånds- og tv-tilbud.   
Tilbudet kundene våre nå får er en sommerkampanje som gir 6 mnd gratis TV pakke, T-We boks til 990 kroner og gratis installasjon av fibernett. En annen fordel med Canal Digial er at Rjukans befolkning kan benytte opplegg til ekstrakontakter som de allerede har i dag, i tillegg til dekodere som de allerede har kjøpt selv. Dette vil si at det ikke vil påløpe noen som helst kostnader dersom de velger Canal Digital, sier Line.
 

Mer fra Radio Rjukan:
Les Radio Rjukans sak "Ruller ut fiber på Rjukan" 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia