fbpx

Ruller ut fiber på Rjukan

Radio Rjukan23. juni 20169min
tinnenergi-2_b696

Tinn Energi satte denne uka igang en sommerkampanje for å spre fibernett til Rjukans befolkning og bedrifter, og sikrer nå at de har nok abonnenter til å dra igang utrullingen av fiberbredbånd til å starte den omfattenmde utbyggingen.
– Infrastrukturen er lagt, og alt ligger til rette for nå også å koble rjukan på finbernettet i prosjektet som Tinns poltikerne har ønsket at vi skal prioritere siden vi startet prosjektet i 2003. Men fra 2006 startet det for alvor. Nå ligger det Fiber over hele Tinn, og bygdene og hytteområdene har fått tilgang. Nå er turen kommet til Rjukan, sier daglig leder i Tinn Energi Andres Sætre.
Det fører til en styrking av arbeidstokken og flere bein å stå på.
– Det er jo et loklat folkeoppdrag vi har fått, og det styrker oss, og skaper flere arbeidsplasser, sier Sætre, som nå sier Tinn Energi går "all-in" for å få også Rjukan på fiber.

I storoffensiven har de alliert seg med TV-samarbeidspartner GET som leverer TV-tjenester på linje med Canal Digital, AliBox og RiksTV, og har sendt ut ni selgere som presenterer dette i tre områder av Rjukan, før de går videre til andre områder.
– Hittil har vi opplevd stor interesse for framtidas TV- og internettinfrastruktur, sier Sætre, som forteller at folk på ""Rjukan idag har andre TV-tjenester og ofte internettleverandører med "vanlig" bredbånd.
Den vanlige internettbruker på Rjukan idag har 50 MB ned og 5 MB opp, og TV-forbindelse i tillegg, og det er flest som har begge deler som Canal Digital-abonnement som følge av det gjennom mange år etablerte kabelnettet som ble etablert på Rjukan i kjølvannet av da TV Rjukan ble digitalisert. Det er også endel på Rjukan som har RiksTV, mens det er færre som har andre løsninger på det sterkt konkurrerende markedet.

Fiberoptisk nettverk bruker lysteknologi som går igjennom glass med en betydelig større kapasitet og hastighet.
– Vi selger løsninger fra 30 MB opp og ned og spesielt 75 MB opp og ned er det som er aktuelt i kampanjen, og da med gratis tilkoblling i denne saøgsperioden. Da kan også abonnentene oppgradere når de selv vil. Kapasiteten er allerede idag mange Gigabit, forteller Sætre, som forteller av fiber er morgendagens løsning for kommunikasjon.

– Da får folk muligheten til å få både TV- og internettjenester i løsningen, og vi er behjelpelige med å få alt installert, også ekstra TV-bokser og evt. trådløst nettverk i huset fra fiberinntaket, sier prosjektleder Terje Forsmo.
Kampanjen gir gratis tilkobling, noe som ellers ville kostet 2.500 kroner, og i tillegg rabattert abonnement for TV- og internett på 819,- (30 MB opp og ned) eller 899,- (75 MB opp og ned) i en seksmånedersperiode. (Deretter øker prisen med 64,- og 128,-.)

""I tida som kommer vil behovet for hastihet og kapasitet øke voldsomt. Alt som er på internett blir tyngre og får høyere oppløsning, samtidig som nettsky-lagring, som har overtatt som backup-løsninger krever kapasitet. De ter også forventet å ha en problemfri TV- og internettilknytning.

– Selv de som tror de ikke bruker internett, viser seg å ha opptil 8-10 løsninger i huset som er avhengig av nettet eller vil ha det i framtida. Det kan gjelde alt fra radio, kjøleskap, garasjeporter og strømstyring, sier Forsmo, som forteller at Tinn Energi vil stå for service og satser tungt på å være raske feilrettere når det oppstår feil på nett og TV-forbindelse.

– Vi setter vår ære i rask service ut til kunden, og vi vet at folk i Tinn liker å la nær og lokal service. Derfor merker vi også stor interesse for akkurat det når vi nå er ute og selger tilkobling, sier Sætre, som bekrefter at mange kunder i Tinn har opplevd lange avbrudd i tilbudet på grunn av at servicefolk holder til flere timer fra Rjukan når feil oppstår, og feil ofte ikke blir retter før en eller to dager etter oppstått feil.  
– Her tror og vet vi at vi skal kunne utgjøre en stor forskjell, med døgnvakttjenestene vi idag kjører, sier Sætre, som forteller at abonnentene i Tinn liker å handle lokalt.
– Vi opplever stor interesse for å slutte opp om lokalt næringsliv, sikkert etter de siste årenes økte sentraliseringstendenser, bekrefter Sætre.

Om byttet av TV-boksen vil gå greit er de ikke i tvil om. Generelt liker folk dårlig å bytte TV-bokser til stadighet.
– Det blir det samme, og tilgang til de samme TV-kanalene, sier Sætre.
– Skjer det noe med boksen kan man bare kjøre opp hit å få en ny en på minuttet, sier Sætre, som forteller at den store boksen kan gjøre opptak, mens 30/30-løsningen er uten opptaksfunksjon.
– Dessuten er boksene slik at proramvaren oppgraderes, så man trenger ikke å bytte boks til stadighet når du først har den i hus, sier Sætre.

– De som ikker vil vente på besøk fra oss, kan sende oss en mail på postmottak@tinnenergi.no, eller ringe oss, sier Sætre.

Tinn Energi har ansvaret for nedgraving av fiber frem til din tomt, mens brukerne selv har ansvaret for graving på egen tomt og til husveggen. Borettslag får egne tilbud seinere i perioden.
Skal du grene til flere bokser i huset, kommer det en ekstrakostnad per boks.

Linker:
Fibersatsingen på nett
Tinn Energis nettside
Gets nettside

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia