fbpx

Forbereder ny Kjerringsveiv

Radio Rjukan28. juni 20164min
kjerringsveiven2015-styret_c4dd

Sveiven er det tredje eldste av de store årlige arrangementene i Tinn. (Etter Solfesten og Isklatrerfestivalen), og torsdag er første påmeldingsfrist dersom du vil delta for en rimeligere penge.
Og gjengen er klare, forteller de i en pressemelding.

– Så fort snøen smelter er ivrige Kjerringsveivere ute og sjekker forholdene i løypa. Det er nå fjerde året at Kjerringsveiven går i løypa – som starter ved Rjukan Fjellstue og går i mål på Gvepseborg!
Etter noen år nå med god dugnadsånd, begynner vi å se resultat av arbeidet utført, og vi ser frem til betydelig færre dugnadstimer. Da vil bla de flotte utsiktspunktene bli ryddet, og vi vil lede unna noe vann i våte områder.
Med flere år med regn, toppet det seg i fjor da veiene ble stengt med fare for flom. 
Men til tross for dårlig vær hadde vi flere glade damer som koste seg i Våerbekken Spa&Helse. I år kan vi gi alle deltakere «bedre vær-garanti», sier Gyry-Anne Hardem til Radio Rjukan.

""– I tillegg til vårt suksessfulle Spa, vil det være underholdning i løypa i form av sang og andre humoristiske innslag. Fremme i mål, fortsetter den gode stemningen med musikk fra Evenpè. Han spiller kjente og kjære sanger fra Piaf og Prøysen, han vil også framføre sanger fra sitt debutalbum,- ny musikk til gamle tekster om livet på havet.
Nytt av året er tipitelt og bålpanne. Tradisjonen tro selges det flotte kjerringsveivprodukter og mat i målområdet, forteller Hardem.
 
Fra nedre stasjon frakter vi damene ned til det flotte og nyoppussa torget på Rjukan. Her er Kjerringtorget på plass og kan tilby noe for en hver smak. I år som i fjor er Tinn Reu tilstede og selger produkter fra kvinnene i Guatemala. Pengene denne boden tjente i fjor tilsvarer en skoleplass for et helt år. Så dette går til et godt formål. Kjerringsveiven fortsetter også med å gi 10 kroner fra hver deltaker til kvinnene i Guatemala, sier Hardem. 
– Dette bidrar til noe som er viktig for Kjerringsveiven; Kvinner hjelper kvinner, sier Hardem, og nminner om at det også i år er satt opp busser både til Gaustablikk og Rauland.
 
– Første frist for påmelding er 30.06.16 så gjør som 500 kvinner før deg; gjør det litt billigere, oppfordrer harxdem, som er sikker på at året Sveiv blir nok en stor fest.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia