fbpx

Gratis multivers-kino 19. desember

Radio Rjukan4. november 20224min
metaverse (2)

– Nå har jeg en fantastisk julegave til de som er interessert i fysikk og livets merkverdigheter, sier mannen bak masken.

Vel, det er naturligvis kinosjef Robert Jenbergsen som har tatt på seg en av de 100 maskene han har fått til promotering av den norske filmen «Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset)».

– Det er Rjukan og Tinn Frivilligsentral og Rjukan Kino som inviterer på multiverskino mandag 19. desember, sammen med fysikklærer Hans Ørnes på Rjukan videregående skole, så dykker vi inn i fysikkens gale verden. To superkule filmer med multiunivers får du med deg denne kvelden på samme billetten, «Everything Everywhere All at Once» og «Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset)», forteller Robert «Thomas» Jenbergsen.

– Det må jo være den perfekte juleavslutningen på Rjukan kino! Og det beste av alt er at det er helt gratis. Dette er altså en gave til de interesserte, og ikke minst ungdommen, sier Jenbergsen.

– Det er frivilligsentralen som har skaffet penger til å gjennomføre forestillingen, og vi setter opp to av årets absolutt beste filmer med rjukanpremiere, sier en entusiastisk kinosjef.

Filmene har begge hentet en rekke seksere og femmere på terningen hos anmelderne.

Jacob Rørviks film «Thomas mot Thomas…» handler om en kvantefysiker som er i ferd med å løse et av universets største gåter, men i det altoppslukende arbeidet begynner versjoner av han selv fra parallelle virkeligheter å konfrontere han med det vanskeligste spørsmålet; hvordan være en tilstedeværende far for sin egen sønn. I det altoppslukende arbeidet med å bevise eksistensen av multiverset, begynner versjoner av han selv fra parallelle virkeligheter å konfrontere Thomas med livsvalgene han selv har tatt, og tvinger han til å finne svaret på det vanskeligste spørsmålet av de alle; hvordan være en tilstedeværende far for sin egen sønn.

Dan Kwan & Daniel Scheinerts sensajonsfilm «Everything Everywhere All at Once» har tatt verden med storm. Historien tar fart når Evelyn (Michelle Yeoh) drar sammen med mannen Waymond (Ke Huy Quan) for å møte kontaktpersonen deres på Skatteetaten Deirdre Beaubeirdra (Jamie Lee Curtis) midt oppi et hav av familiedrama. Mannen tar på Evelyn et headset og forteller henne at skjebnen til alle verdener i et uendelig multivers ligger på hennes skuldre. Hun er altså den eneste som kan redde multiverset. Evelyn tror først ikke på mannen frem til livet spilles i hurtigfilm foran øynene hennes, og mannen ender opp med å banke opp alle vaktene inne i IRS bygget med bruk av vesken sin. Evelyn blir trukket inn i en rekke forskjellige liv hun kunne ha levd, og hvor hun lever i parallelle universer. Hun må nå få tilgang til minnene og ferdighetene til tusenvis av forskjellige Evelyns for å bekjempe hva hun blir fortalt er en ondskapsfull kraft.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia