fbpx

Posisjonen vil måtte gjøre om på mye

Radio Rjukan5. november 20227min
vidar-stang

– Min umiddelbare kommentar er at her får vi politikere en stor jobb å gjøre, for her er det mye å ta tak i og gjøre om på, sier leder i Tinn Ap Vidar Stang til kommunedirektørens budsjettforslag og økonomiplan for de kommende fire årene.

– Dette er ikke forlag som er i tråd med våre ønsker, overhodet ikke. Så her må vi inn å endre på mye. Jeg har stor tro på det, sier Stang som ikke er redd for å si at han er skuffet.

– Vi er skuffet over at flere av de tingene vi har påpekt gjennom flere år, enten det er hovedsatsingen på reiselivet, og vi er veldig skuffa over at flerbrukshallen er strøket igjen, og at veldig mye av det vi har sagt vi ønsker å prioritere ikke er med, sier Stang.

– Det må vi bare sørge for er med. Det er en stor oppgave, og noe vi har ønsket å prioritere med hensyn til våre valgløfter, og det har jeg tro på at vi skal få til.

– Og det er jo flere andre veldig overraskende ting der. Nedleggelse av kinoen og Atrå ungdomsskole er veldig overraskende forslag. Veldig overraskende. Nesten så en blir sjokkert. Både når det gjelder kinoen og skolen. Jeg var på åpningen for halvannet år siden, med stor stas, og så skal vi nå legge det ned å flytte eleven til Rjukan etter halvannet år, det er jo utrolig forslag, jeg må jo si det, sier Stang.

– Men dette skal vi selvfølgelig foreslå endringer på. det er rom for å gjøre noe her, på bakgrunn av at vi har en god økonomi. Og når vi legger opp til et overskudd på opp mot 90 millioner, og har et par hundre millioner på fond, er det muligheter til å gjøre noe, sier Stang.

– Jeg er litt forundra over at det foreslås slik, vi ønsker jo å få tilflytting, og da må vi ha et kulturliv og aktivitet der ute. Vi trenger å være attraktive så folk har lyst til å flytte hit. Vi får ikke tilflytting bare med fiskeindustri. Det må være andre ting og tilbud rundt. alle som flytter på seg ser jo på hva samfunnet ellers har å tilby, så dette er rare signaler, mener Stang.

– Er du 20-30 år, med kone og et par barn og får et tilbud så spør du hva samfunnet ellers å tilby. Og da skal liksom svaret være at vi nettopp har lagt ned kinoen vår, og vi ser oss ikke i stand til å få til en flerbrukshall som har vært på tapetet i 20-25 år?

– Nei, det er litt for negativt for min del altså, slik som jeg ser det. Her nytter det ikke å spare seg til fant, hvis jeg kan si det slik, sier Stang.

– Fordi om jeg er leder i helse- og omsorgsutvalget og vi har store investeringer der, må vi ikke glemme å at vi skal ha et levende samfunn for barn og ungdom, og et samfunn det er attraktivt å bo i og flytte til. Da er vi nødt for å prioritere de tingene. Hadde det vært fordi vi var bankerott, så hadde jeg skjønt det, men det er jo ikke situasjonen. Vi har godt overskudd og får det også neste år og i 2024, men vi vet det kan bli svakere framover. Derfor må vi nå investere i de tinga som kan være med på å få oss attraktive, sier Stang.

– Det er føringer som jeg ville trodd at kommunedirektøren hadde tatt med seg i økonomiplanleggingen, og jeg er forundra over at det ikke blir gjort. Det er politiske føringer som vi står for, og som vi forventer blir gjort og hørt. Eller i hvert fall kommentert det, at dette har jeg ikke kunnet prioritere på grunn av sånn og sånn, for vi har jo prioritert det gjennom vedtak. Det forundrer meg, for å si det sånn, sier Stang.

– Vel, det er opp til oss politikere å bruke det handlingsrommet, og være mer tydelige og bruke det som vi har sagt vi skal gjøre, og gjøre om på en rekke områder i budsjettet, og flytte på mye penger og prioriteringer. Og det kommer vi til å gjøre, sier Stang.

– Vi kan jo ikke sitte å se på at Rjukan idrett ikke får sin andel av kommunen på 800.000 når vi kjemper for å beholde tilbudet på videregående skole for eksempel det er et veldig dårlig signal å si at vi ikke prioriterer skolen og Rjukan Idrett. Sånne ting må vi være med på. Vi er ikke bankerott og vi ønsker en god samfunnsutvikling, mener Stang.

– Samme med reiseliv. Vi kan ikke ha reiseliv som hovedsatsingsområde i Tinn uten å bli med på spleiselaget, og uten at vi investere noe i VisitRjukan eller i NIA eller RNU. Det er ikke noe poeng å være best i klassen på økonomi og ha store overskudd. Jeg synes det er viktigere å forvalte det på ting som gir utvikling, sier Stang.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia