fbpx

Endelig klart for Kjerringsveiven igjen – og i strålende vær

Radio Rjukan2. september 20223min
kjerringsveiven_5217

Alt er klart til en hei dundrende ny Kjerringsveivfest, som jo på Rjukan og i Tinn er høstens vakreste eventyr. I år for 21. gang.
– Det har jo ikke vært sveiv nå siden 2019 på grunn av apndemien, så nå er veldig klare til å arrangere igjen, sier kine Aarnes, og forteller at Sveiven har brukt koronatuda på å miljøertifisere seg.
Damene bak er klare til å ta imot innrykket.
– Vi er veldig godt fornøyde med påmeldingeen, og nå som folk ser hvor fint værte blir kommer det flere. Jeg håper mange lokalt melder seg på nå, sier Aarnes som forelelr at stvenekontoret åpner kl. 15 fredag, og at det hele er iagng med langpne butikker både fredag og lørdag  Rjkan sentrum.

Tradisjonelt kommer de fleste til de siste dagene, når de ser at været blir bra. Og det gjør det. Det er medlt supervær, og ikke altfor varmt. Det er duket for nok en super turmarsj med mye attåt.

Bussen går fra sentrum, og det er mulig å melde seg på på rjukanhuset helt fram til man skal gå. Den 12 km lange løypa går fra Rjukan Fjellstue og ender i mål på Gvepseborg. Hele veien fra start til mål har damene fantastiske Gaustatoppen som utsikt.

– I løypa i år vil det som alltid være underholdning og overraskelser.

I målområdet er det levende musikk. Det er i torgområdet, der det også er Kjerringtorg. Det er også salg av mat, drikke og Kjerringsveiv-produkter.

På Rjukan torg står torgkjerringene med bodene fylt av spennende produkter som f.eks. salsa, bær, strikka plagg, sølvsmykker, garn osv.
Det vil også her være salg av mat og drikke. Trubadur Odd Landstad med flere sørger for god stemning og levende musikk.

Arrangøren håper alle jenter og damer vil gå Kjerringsveiven; ta med deg familie og venner, skap nye minner og ha det gøy i flott norsk natur uten tidtaking.

I år som i fjor, og alle år,  er dette bare for kvinnfolk i alle aldre. Mannfolka får vente i byen. De er veldig velkomne der, og til å bli med på festen med lumbo og Brothers, sier Aarnes.
– Der er det åpent for alle.

 

Linker:
www.kjerringsveiven.no
Kjerringsveiven på facebook
Fotos: Kjerringsveiven

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia