fbpx

Enda litt tid før signalene er på plass

Radio Rjukan8. juni 20244min
20240531_160313

Radio Rjukan opplevde at deres sendermast på Skipsfjell blåste ned i den siste stormen i vinter, noe som gjorde at signalene fra FM 105,0 som sender videre til FM 107,0 forsvant. Siden da har det pågått arbeid med å få rettet feilen, noe som ikke er gjort i en håndvending.

– Det er avgjørende for oss å få opp en ny sendermast, men det er ikke en enkel prosess. Det mest kritiske er at vi har ikke klart å få tak i en mast, så nå ser vi på andre muligheter. Det innebærer kanskje å få montert noe på andre master i området, sier redaktør Ole Jon Tveito som gjerne tar imot tips hvis noen skulle ha en eldre stålmast som ikke er i bruk liggende.

– Den trenger ikke å være så høy som den som nå ligger nede, bare så det er sagt, sier Tveito.

Masta på Skipfjell og røk i to av tre fester og gikk over ende så det sang i snøkaoset på Skipsfjell, som ligger på toppen av Gaustablikk skisenter. Den inneholdt FM-sender og mottaker samt mottaker og senderutstyret for DAB drevet av Radiolink AS i vårt distrikt.

– Vi har bestilt nye antenner, og planlegger nå å se på en midlertidige løsninger så vi får et så godt signal som mulig opp å stå før sommeren. Vi er jo avhengige av våre lyttere, og det gjelder også turistradiolytterne i sommer, sier Tveito, som ellers forteller at det har gått rimelig bra å få mange av lytterne til å benytte nettradio i FM-signalenes fravær.

– Men det er bare en kriseløsning, og det er en rekke eldre som ikke har smarttelefon, eller som ikke har internettabonnement med mobildata knyttet til telefonen for å få inn nettradio. Selv om dette bør være en smal sak å fikse for de fleste er det også en teknisk barriere for en del, sier han.

– Det er jo ekstra bittert nå at Røvern er på topp med fem røvertall, og det er endel som gjerne ville vært med å kjempet om de pengene, men vi skal prøve å få opp signalene nå så fort som mulig, og helst før vi skriver juli, sier Tveito

– Et tips er jo å spørre en nabo om hjelp, eller kanskje om å møtes, for det er ikke mer enn en smarttelefon som skal til. Hvis noen vet at en nabo sliter med dette på onsdagskvelden, så er det også lov å spørre om man skal hjelpe til, oppfordrer Tveito.

– Inntil videre, og inntil antenner er oppe i en midlertidig løsning, så må man benytte nettradio. Vi beklager at noen ikke får signalene våre inn nå, men vi skal komme ut med god info når vi er tilbake med gode signaler i FM 107-området igjen, lover Tveito.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia