fbpx

Historien om Englands Schindler

Radio Rjukan10. juni 20242min
onelife

One Life forteller historien om Sir Nicholas «Nicky» Winton, som reddet 669 barn fra nazistene under andre verdenskrig. Nicky anså seg selv som en helt vanlig forretningsmann, men fikk en brutal vekker fra sitt trygge liv da han i 1938 besøkte et nylig okkupert Praha. Der så han hvordan de flyktende jødene ble behandlet, og derfor gjorde han det han mente var det eneste riktige, nemlig å gjøre alt i sin makt for å hjelpe.

Krigen nærmet seg, og det ble et kappløp med tiden. Hvor mange barn kunne han befri før det var for sent?
I 1988, 50 år senere, er Nicky fortsatt hjemsøkt av skjebnen til de barna han ikke klarte å redde. Ikke før han på en direktesendt TV-sending ble overrasket av de overlevende, kunne han akseptere at det i møte med slike grusomheter er en seier å bare redde ett eneste liv.

Regissør James Hawes har tidligere regissert en rekke prisvinnende tv-serier og filmer, blant annet Black Mirror, Enid og The Challenger Disaster, og har nå samlet en stjernespekket gjeng til filmen One Life.

Rollelisten består av blant annet av Anthony Hopkins (Nattsvermeren, The Two Popes, Resten av dagen, The Father), Helena Bonham Carter (Harry Potter-serien, Fight Club, Kongens tale, Alice in Wonderland) og Jonathan Pryce (The Two Popes, Tomorrow Never Dies, The Crown og Brazil).

Filmen er valgt ut av Kinoklubbenb.no-konseptet som gjør at du får kinobilletten til halv pris dersom du er medlem.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia