fbpx

Håper på mye publikum når de møter Notodden lørdag

Radio Rjukan15. mars 20194min
thomas-asdal-isak-langeland_2a8b

Kampen begynner klokka 13 på lørdag, men RILs håndballgruppe har sørget for at det er en intern miniturnering med de yngste rjukanlagene i hallen fra klokka 10, så helt eneste kamp er det ikke. Men det er da eneste offisielle seriekamp, men uansett en god grunn til å troppe opp hallen.

De to gutta med lange håndballaner er blitt sentrale publikumfavoritter i Rjukanhallen, både på A-laget og Gutter 16, men lørdag er aller første gang de skal spille mot erkerival Notodden! Nå ber de om solid støtte fra tribunen.

Gutter 16-kampen mot Notodden er blitt en kamp med mange poenger. Det er ikke bare et lokalderby, for hjemmelaget som leder en jevn serie tre kamper før slutt og nå har de en skjebnehelg med notoddenkampen lørdag og bortekamp mot Kragerø søndag, lagene som ligger på 3. og 4. plass på tabellen, bare ett og to poeng bak.

– Nei, jeg og Isak har faktisk aldri spilt kamp mot Notodden! Det stemmer det, så det blir litt spesielt, så det er en kamp vi gjerne vil vinne, sier Thomas Asdal. De to gutta begynte nemlig litt seint med håndball, og da var det sikkert fordi det lå endel håndball i anene og genene. Asdal og Langeland er jo nærmest synonymt med gullalderen i håndball, og familie møter mannsterke opp når de spiller kamp. Men lørdag vil de gjerne ha ekstra mange i Rjukanhallen. 
– Det hadde vært gøy om det kom ekstra mange og om vi kunne skremme Notodden litt med skikkelig stemning, sier Thomas, som veit at det er spesielt å spille mot verdensarvkollega Notodden. De har sett mange nok kamper på tribunen til at de veit at lokalderby mot Notodden er ekstra viktige kamper for publikum. deter jo tross alt årelang kniving og rivalisering mellom de to verdenarvbyene.

– Det er jo noe helt spesielt å spille mot Notodden, og derfor ekstra gøy å vinne, sier de to gutta, som begge går idretttilbudet på andreåret på videregående.
– Vi må helst vinne begge hvis vi skal ha sjanse til å beholde tabelltoppen, samstemmer Isak, og forteller at grunnen til at de ikke har møtt erkerivalen Notodden i kamp er at de to kameratene startet seint med håndball. Så andre på G16, som alle er et år yngre har hatt slike kamper, men ikke Isak og Thomas, som spiller på aldersdisp. Så det er ikke rart de gleder seg ekstra til lørdagen.
– Kommer det mye folk, så er det som å ha en ekstra mann på banen mener Thomas, for de merker at publikum er med når de spiller kamp.
De to gutta er stolt av at så mange møter opp på aldersbestemte kamper i Rjukanhallen.
– Kommer folk, så skal vi gjøre det vi kan på banen!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia