fbpx

Linnea Dale gjør comeback med Donkeyboy – her er den nye singelen!

Radio Rjukan15. mars 201910min

Det er nå gått ti år siden Donkeyboy slo alle norske singlerekorder med sitt debutalbum, der Linnea dale deltok på fler eav singlene, rett etter hennes furore i Idol, og før hun gikk solo. Nå markerer Donkeyboy jubileet for gjennombruddr med Ambitions Linnea Dale tilbake på laget.

Det var i slutten av mars 2009 at førstesingelen "Ambitions", med det svært så fengende refrenget, ble sluppet og umiddelbart listet på NRK P3s A-liste. Radio Rjukan var enda tidligere med å A-liste låta, og det uten at vi visste at det var en ekte tinndøl som sang på vokalen.

Saken fortsetter under videoen! (Du hører den nye singelen nederst i saken!)

Nå blir bandet og Linnea intervjuet i Drammens Tidende.
– Det var et høyt leie på det refrenget, helt på grensen til hva jeg kunne klare. Men det var gøy å bli pisket ut av komfortsonen, for da kan det skje noe fint også, sier Linnea Dale til avisa.

Som gjestevokalist i Donkeyboy var det hennes vokal som skinte i de to giganthitene «Ambitions» og «Sometimes». De to låtene fulgte etter hverandre som førsteplassinnehavere av VG-lista, noe som var historisk i musikkhistorisk sammenheng. Ett år senere ga hun seg i drammensbandet for å satse på en solokarriere.

Deres første singel, Ambitions, kom 30. mars 2009, og solgte til tre ganger platinaplate med Linnea som  gjestevokalist på refrenget på singelen, og hun deltok også på bandets andre singel, Sometimes.
Donkeyboy og Linnea satte flere norske single-rekorder med debutalbumet. Først ble de første artist som hadde 4 låter inne på VG-lista Topp 20 samtidig ("Ambitions" på 1.-plass (i sin 29. uke!), "Sometimes" på 2.-plass, "Broke my eyes" på 6.-plass og "Awake" inne på 17.-plass.) 
De slo også den 45 år gamle ukesrekorden til The Beatles fra 1964. Beatles hadde 5 uker på rad på topp med låtkonstellasjonen "I feel fine" og If I fell" ved årsskiftet 1964-65. Donkeyboy klarte å slå rekorden, og oppnådde 6 uker, før Rihanna klarte å splitte de to førstesinglene til Donkeyboy og Linnea Dale.
Underveis gikk altså også "Ambitions" opp og tok førsteplassen en uke foran "Sometimes" før sistnevnte igjen overtok toppen. Også det er en rekord som det norske bandet er alene om. Dette skjedde den uka Donkeyboy ga ut debutalbumet. Samme uka lå de to låtene for fjerde uke på rad som nummer 1 og 2 på den offisielle norske radiolista Hit 40 også, det var det heller ingen artist som har klart før dem.
Dessuten er de eneste band som har den unike trippelen å toppe albumlista samtidig med å ha dobbel topp på single- og radiolista Hit 40 samtidig. En rekord som kan synes bortimot uslåelig. Ambitions fikk 52 uker, ett år, på VG Topp 20, da de gikk ut med en 18.-plass i uke 13 i 2010.

Etter suksessen med albumet og singlene, vant bandet tre priser under Spellemannprisen 2009; Ambitions ble kåret til årets hit, videoen til sangen, som ble regissert av Kristoffer Borgli, ble kåret til årets musikkvideo, mens bandet vant klassen årets nykommer. I tillegg ble bandet nominert i klassen popgruppe og brødrene Cato og Kent Sundberg ble nominert til populærkomponist for musikken til debutalbumet. 

Ti år etter debuten gjør imidlertid Linnea Dale comeback i Donkeyboy. Fredag slipper de låten "Think you should", en poplåt der artisten fra Tinn i Telemark synger refrenget.

– Vi tenkte faktisk på det samme på hver vår kant. Jeg snakket med mannen min og sa «shit, det er faktisk ti år siden. Det hadde vært moro å gjøre noe sammen igjen. Så ringte Cato, han hadde også tenkt tanken, sier Dale.

Selv ble hun kastet rett fra videregående til et hektisk år som popstjerne. Suksessen var voldsom og tok alle de involverte på senga. Charles Dickens' berømte sitat «It was the best of times, it was the worst of times» oppsummerer følelsen.
– Det er rart, egentlig, men det året vi hadde mest suksess var på en måte det verste og beste samtidig, sier Cato Sundberg til DT.

Suksessen skulle føre bandet ut på en evig turne med sene kvelder, og gjesteopptredener på internasjonal TV.
Selv husker han at han satt på en vip-sofa i et polsk tv-program med millionseertall. Han skjønte ingenting av hva programlederne sa, men hadde blitt instruert til hva han skulle gjøre når det var tid for å spille «Ambitions» i TV-sendinga. Han skulle løpe og high-five publikum på vei til scenen for så å starte rett på låten.

Hun ga seg i Donkeyboy etter konserten på Elvefestivalen i 2010. Siden da har hun etablert seg som soloartist og gitt ut tre album. Linnea forklarer sin Donkeyboy-exit i 2010 med at det til da hadde vært et hardkjør.

– Så hadde jeg også egne låter som jeg hadde lyst til å utforske videre. Det føltes naturlig å gå den veien, sier Dale.

– Det var et rotterace. Det var litt for mye å gjøre, sier Cato Sundberg. Han gleder seg til å slippe den første Donkeyboy-singelen med Linnea Dale på vokal siden 2009.

Det kan nå se ut som fredagens slipp ikke blir den eneste der Linnea Dales stemme blir å høre på en Donkeyboy-singel. De jobber nemlig med flere låter. Og det var litt lettere for drammenserne å få med vokalisten fra Tinn i Telemark denne gangen.

Da Donkeyboy trengte en vokalist til "Ambitions" dfor 10 år siden tenkte de på jenta de hadde sett på Idol i 2007. Den stemmen passet perfekt. Via omveier fikk Cato tak i nummeret til Linneas far, og pratet godt og lenge på ham for å overbevise ham.
– Han ville ikke gi nummeret mitt til en han ikke visste hvem var, så han måtte gjøre litt research først, ler Linnea Dale. Det ordnet seg til slutt, Cato besto testen og fikk lov til å bruke datterens stemme på debutsingelen.
Det ble det Norgeshistorie ut av!

Den nye singelwen:

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia