fbpx

God søkning til Rjukan Idrett

Radio Rjukan28. februar 20195min
kjetil-fusche-og-antonio-navarro_4152

Det kommer daglig inn søknader til det nye basis- og breddeidrettstilbudet på Rjukan Idrett for elever som går på Rjukan videregående skole, som fra høsten skal inn i sitt tredje år. Det gleder både elevene som går der og ikke minst hovedtrener Petter Wendt. Rjukan Idrett er en stor suksess med tilbudet som går ut til alle som driver med idrett uansett gren.

– Det går mot en dobling av målet i år. Hittil har vi fått inn 17 søknader fra nye idrettselever som skal begynne på videregående til høsten, og i tillegg ser det ut som alle som begynte i fjor fortsetter, sier Petter Wendt. Han kan fornøyd konstatere at det strømmer inn søknader hver dag nå. I år har tilbudet omfattet 42 elever på breddeidrett og cross. Fra høsten blir det mellom 50 og 60, som samtidig har sine spesifikke studieretningsvalg. Idrettselevene fordeler seg på alle seks studieretninger på skolen, natur og miljø inkludert. 
– Vi hadde et mål om minst ti nye, for vi vet fra ungdomsskolene at dette kommende kullet både er et kull med færre elever, og et kull der færre driver med idrett til daglig. Så dette er over all forventning, sier Wendt.

Volleyball-gutta Kjetil Fusche og Antonio Luraas Navarro er i ferd med å forberede seg til deltakelse i NM i Snøvolleyball, og stiller gjerne opp for Rjukan Idrett. De stortrives med å være på Rjukan Idrett og er godt fornøyd med opplegget, og at Petter individuelt legger til rette og følger opp i deres idrett, slik det også gjøres i samarbeid med de lokale idrettslagene. Nå er det flest utøvere som driver med håndball, faktisk 40 %, mens langrenn, volleyball, friidrett, cross og en rekke andre idretter er involvert. Her er det lagt til rette for at du får god personlig oppfølging og treningsprogram tilpassa de ulike idretter. Søknadsfristen 1. mars er ikke absolutt på Rjukan Idrett, men du må ha søkt seg til Rjukan videregående skole seinest fredag 1. mars hvis du skal kunne gå også på Rjukan Idrett.

– Det er mulig å søke seg til etterpå, når du først veit du skal på Rjukan vgs, men vi må vurdere hvor mange vi klarer å ta imot på et godt opplegg. Det viktigste er at vi ikke børser med kvaliteten, sier Wendt, som opprinnelig var hovedtrener for Rjukan Volley, som ble lagt ned som egen linje for to år siden., og innlemmet i basisidrettsopplegget. Det har fungert godt for både utøverne og volleyballgruppa. For det er fortsatt volley på Rjukan Idrett for Antonio og Kjetil, som synes det er gøy at det er mange som går på Rjukan Idrett. Nå skal volleyballgutta delta i det første offisielle snøvolley-NM 29.-31 mars, og andre elever ved Rjukan Idrett skal være med å arrangere det hele på Gaustablikk. 
– Da blir det en samling rundt arrangementet som er knall. Vi gleder oss, forteller de to volley-gutta.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia