fbpx

Gaustaløpet melder om superforhold

Radio Rjukan2. mars 20165min
gaustalopet-ill_49b1

Det første rennet gikk allerede i 1934, og selv om det er 82 år siden, er det på grunn av både krigsår og noen få år med dårlige vær- og førforhold i år 66. gang arrangementet går av stabelen. Det var ingen ringere enn den kjente skiløperen Einar Landvik var mannen som foreslo et renn i denne traseen, og dette er telemarks eldste turrenn.
 
Rennet er tilbake igjen i mars, og går i år av sytabelen lørdag 5. mars.
Gaustaløpet arrangeres på strekningen fra Rjukan Fjellstue til Gransherad, og passerer Gaustatoppen på veien. en flott tur, som pleier å friste 2-400 deltakere hvert år.

– Løypene og forholdene er veldig bra, og vi satser på god deltagelse igjen i år, sier Anne Stormoen i Gaustaløpkomitéen som består av representanter fra tre idrettslag. Det er Rjukan IL, Tuddal IL og Gransherad IL som samarbeider om rennet som har hatt god deltagelse de siste årene.

I år tilbys enda en alternativ trimvariant, denne med start fra Rjukan Fjellstue og med mål på Bitringsnatten. Arrangøren gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser tilgjengelig på grunn av bussretur fra Bitringsnatten. De første 47 påmeldt på denne varianten får starte.
Nyt tav året er en sammenhengende løypemaskinkjøring fra enden av Gausdalen og helt over fjellet helt ned til Gransherad skole, der traseen er preparert helt fram til Gransherad skole.Løypa blir dermed forlenget med fem kilometer, til 50, men de siste fem kilometerne er altså nedoverbakke.

På det meste har det vært 400 påmeldte i rennet, men det vanlige er 2-300. Aldergrense for å gå aleine er 15 år.
Komitéen tror det blir over 200 påmeldte, og folk kan melde seg på jeøt fram til klokka 10 på den lørdagen. 
Det er imidlertid ikke anbefalt å melde seg på samme dag, da det gjør at man må starte en gang etter det forhåndspåmeldte feltet.
Internettpåmelding tar slutt klokka 12 fredagen før rennet.
– Sett av lørdag 5 mars 2016 til en sterk opplevelse. Vi anmoder alle om å melde seg på via hjemmesiden. Frist for dette er fredag 4 mars kl. 1000, opplyser Stormoen.
– For å være sikret plass på bussen må en forhåndspåmelde seg på nettet senest 2. mars.

Det er bra for arrangørene at langrenn igjen er en in-sport. Ikke bare på grunn av gode snøforhold og kalde vintre, men også på grunn av det lokale fokuset på idretten som har funnet sted siste året.

Traséen er den samme, på 44 kilometer, eller den som er halvparten så lang, til Bitringsnatten.
Påmelding er mulig både på internettsida, og også i år er det bussing mellom Gransherad, Rjukan og Bitringsnatten.

Gaustaløpet reklamerer med dette også i år:

Kombiklassen er lagt inn i aktiv klasse
Automatisk tidtaking (av Emit)
Påmeldingsliste er lagt tilgjengelig for alle. 
Gaustaløpets nettside: www.gaustalopet.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia