fbpx

Gaustaløpet går 12. mars

Radio Rjukan17. februar 20223min
gaustalopet

For 71. gang gjennomføres Gaustaløpet fra Rjukan Fjellstue til Gransherad i regi av Rjukan IL, Tuddal IL og Granserad IL.

– Gaustaløpet går i flott natur inn Gausdalen og over Bitringsnatten til Gransherad skole. Det vil si, hvis det blir snømangel er mål på Venås, sier Anne Skaug Nisi fra Gransherad IL.

– Løpet som er Telemarks eldste turrenn er på 50 km, men du kan også velge familievarianten som er på 25 km fra Bitringsnatten i Tuddal. Det er også et godt alternativ. Dette er ei løype som passer skientusiaster i alle aldre, mener Nisi.

– De aktive har automatisk tidtaking og premiering er etter reglene til Norges skiforbund.

De er allerede igang med påmeldingen til rennet som foregår på nettsida gaustalopet.no. I 2021 ble rennet avlyst på grunn av pandemien.

– I forhold til covid-situasjonen regner vi med løpet kan gå som normalt i år. Vi har litt lite snø i fjellområdene, men håper på masse nedbør i form av snø de nærmeste dagene! Vi har foreløpig litt få påmeldte i forhold til normalt, og tror dette skyldes en kombinasjon av usikkerhet rundt covid og lite snø, mener Nisi.

– Lørdag kom de første tegnene på fullstendig gjenåpning av samfunnet, og søndag begynte det å snø, så nå ønsker vi litt presseomtale for å få fart i påmeldinga, sier Nisi, som håper at det blir god oppslutning om året renn.

For de som ikke måtte vite det er Gaustaløpet det eldste turrennet i Telemark og ble første gang arrangert i 1934. Det har siden vært gjennomført 70 ganger, riktignok avbrutt av krig og snømangel, og en sjeldne gang stormvær.

Arrangementet har hele veien vært et samarbeid mellom Rjukan Idrettslag, Gransherad Idrettslag og Tuddal Idrettslag.

undefinedundefined

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia