fbpx

Søk fylkeskulturmidler før 15. mars

Radio Rjukan16. februar 20223min
Maja Foss Five_cc_Tom Riis
Foto: Tom Riis

I sin kulturstrategi har Vestfold og Telemark fylkeskommune tatt mål av seg å være et kulturfylke med stor K, blant annet gjennom flere egne tilskudds- og stipendordninger som skal bidra til å styrke kunst- og kulturlivet i regionen. Når skal kunstnerstipendene for 2022 deles ut, og tilskudd til kunstproduksjon – som deles ut to ganger i året.

Leder for hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett Maja Foss Five fronter fylkeskommunen når de går ut med en ny runde kulturmidler til de som driver med kunst- og kulturopplevelser til innbyggerne, samt fem kunstnerstipender.

– Nå håper vi søknadene renner inn, sier Foss Five.

De som er aktuelle kandidater for kunstnerstipendet er profesjonelle utøvere som har sitt virke i Vestfold og Telemark fylke.

– Rammen er på 250 000 kroner, fordelt på 5 stipender. Både profesjonelle og nyutdannede kunstnere kan søke, til kompetanse- og utviklingstiltak som studieturer, reiser, kurs og kunstnerisk utforsking, forteller Foss Five.

– Vårt mål med denne stipendordningen er å bidra til at profesjonelle kunstnere i fylket vårt skal ha mulighet til videreutvikling og kompetanseheving. Det er stor bredde og et høyt nivå i kunst- og kulturfeltet i Vestfold og Telemark, det gjenspeiler seg også i søkerlistene på kunstnerstipendene våre hvert eneste år, sier Maja Foss Five.

Tilskuddsordningen for kunstproduksjon skal bidra til å stimulere til utvikling av kunst- og kulturprosjekter av høy kunstnerisk kvalitet, som når flere mennesker.

– Kunst- og kulturfeltet lider fortsatt som følge av koronapandemien, og det er viktig at vi som samfunn bidrar til å få aktiviteten i gang igjen. Kunst- og kulturopplevelser betyr mye i folks liv og hverdag. Vi er glade for å kunne bidra med en tilskuddsordning som skal stimulere til nye kunst- og kulturproduksjoner, til glede og verdi for innbyggerne, sier Foss five, som gleder seg til å dele ut penger i etterkant av søknadsfristen.

Det er profesjonelle kunstnere og ensembler som kan søke om tilskudd til kunstproduksjon, og det kan søkes to ganger i året. For denne søknadsrunden er altså fristen 15. mars.

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia