fbpx

Dugnadsgjeng fikser Bråvoll-tennis

Radio Rjukan21. juni 201613min
tennis_48a4

Æren for å ha dratt igang et initiativ som virker som om det har fått spinball-effekt, er Morten Sørensen, som med et par telefoner på fredag har fått igang en gjeng som er klare til å gyve løs. Med hjelp av Rjukans mange "gamle slumrende" tennisspillere er det blitt fart i sakene, ikke minst på grunn av at én av dem er Olav Gunnar Midtgarden. Som tidligere spiller og leder, tente han umiddelbart på initiativet fra Morten Sørensen, og etter en rask start på facebook, så er nå et nytt styre og organisert dugnadsgjeng med Finn Andersson som valgt leder på plass.

""Etter tre dager som lukket gruppe på facebook og litt diskusjon i "Rjukan og Tinn inn i fremtiden", med noen få spesielt inviterte, er facebookgruppen til tennisklubben åpnet, og har allerede 131 medlemmer.
Sutringen" med at man ikke fikk ja fra kommunen til fastdekke for 800.000,- for noen år siden, da det ble nei til å prioritere det i kommunestyret, er nå planen å få rødgrusbanene i den neglisjerte Bråvollparken opp å stå igjen, for spill allerede i juli.

– Vi er gjeng "gamle" tennisspillere som som synes det er veldig trist å se hvordan det ser ut i Bråvollparken i dag. Vi ønsker å få tilbake tennisbanene i Bråvollparken slik at flere skal få oppleve gleden og hvor flott det kan være med tennis i Bråvoll, forteller Olav Gunnar Midtgarden.
– Tennis er et fint tilbud for alle i alle aldre og på alle nivåer. Det er ikke alle som ønsker å drive sin form for idrett som en del av en lagidrett eller et større lag. Sånn sett er tennis en veldig fin mosjonsform hvor du selv styrer din intensitet og du kan bedrive idretten til du blir gammel. Det er unikt for tennis, mene Midtgarden, som er glad for initiativet som Morten Sørensen har tatt.
Og i byen der det umulig er mulig, er plutselig et stein dødt tennismiljø fullt av liv.

– Men vi trenger å få samlet flere som potensielt ser gleden av å få dette anlegget opp å gå igjen og tilgjengelig for alle. Både fastboende og turister. Det er ingen tvil om at dette er et kommunalt idrettsanlegg, men vi trenger å gjøre en dugnad for å få det opp å stå og på dagsorden igjen. Invitér med om du vet om noen som kan se gleden av å få tilbake tennisbanene i Bråvoll og som kan være med å gjøre en dugnadsinnsats for Bråvollparken og byen vår, oppfodrer Midtgarden alle som synes det er ålreit at en av byens største skampletter nå settes på dagsorden igjen.

– Det er utrolig facinerende hvor fort ting tar form når entusiasmen dukker opp, sier nestlder i Tinn Idrettrsråd  Tommy Storøygard i en komme.
På 2 dager så har jo tennisklubben våknet opp av dvale, så og si organisert seg med et styre, dannet en enorm dugnadsgjeng, og allerede er sponsorer på plass. 🙂
Helt utrolig morsomt å følge med på for en som er over middels interessert i idrett !
Ikke kom til meg å si at ting er så vanskelig å få til.. Se hvor fort dette gikk, og dette kom som lyn fra klar himmel..
Fantastisk, og noe flere kan lære av 🙂

""Nå forberedes dugnaden i Bråvollparken.om 14 dager. Og selv om det ser håpløst ut, så er Midtgarden klar.
– Jeg var en tur i Bråvoll for å sjekke tilstanden nærmere. Hadde ikke med redskap, men sparket enkelt vekk ugresset på et felt på et par kvm. Et par drag med valsa og vips var det et kompakt underlag med grus der. Dette kommer til  bli bra, sier Midtgarden.

Olav Gunnar Midtgaden har kommet med en grunnleggende forklaring på forholdene i Brpvollparken for å informere de som ikke er oppdatert en av de første dagene:
– Ang status for Bråvoll er det ikke lett å gjøre en lang historie kort, men skal forsøke å gi litt info. Helt siden starten av nittitallet har Rjukan Tennisklubb vært aktivt deltakende i Tinn Kommunes anleggsplan. Frem til utpå nittitallet var grunnen tennisbanene lå på eid av Norsk Hydro. Det var derfor en "lunken" holdning for å bida fra kommunen. Banene ble vedlikeholdt av Rjukan Tennisklubb som da var eget idrettslag, med støtte av Norsk Hydro.
Banene ble godt ivaretatt og flittig brukt til langt ut på 2000-tallet og det var lister for når man kunne reservere tid for å spille. Det ble arrangert barnetennis, turneringer, tennis i skolen etc.
På nittitallet så ble flere eiendommer bl.a Bråvoll, Sportsplassen, tennisbanen i Skogveien m.fl. overdratt av Tinn Kommune fra Norsk Hydro. Også ansvaret for vedlikehold! Når grunnen ble kommunal, så sluttet klubben å være et eget idrettslag for så å bli en del av Rjukan Idrettslag. Hele tiden var målet å få kommunal drahjelp til vedlikehold, likeverdig med andre drettsanlegg. Ønsket var et nærmiljøanlegg som tilnærmet ""vedlikeholdsfritt og som kunne være åpent for alle. Et slikt anlegg ville koste tilnærmet kr 0,- pr kvm i årlig vedlikehold, mens et grusanlegg koster nærmer kr 100,- pr år.
Anlegget lå som prioritert på kommunal anleggsplan og lå i budsjett, men ble strøket da det dukket opp muligheter for å kjøpe et brukt squashanlegg. Vi fikk da lovnader at vi skulle bli prioritert i neste runde…men den historien kjenner vi og ser resultatet av i dag. Etterhvert så fikk klubben spart seg opp nærmer kr 200.000,- i egenkapital. Klubben tilbydde kommunen at vi betalt ca 25% av kostnadene om kommunen tok resten.
Daværende kultursjef Øystein Haugan var da veldig klar på at disse grusbanene var en del av Adminis historie (verdensarv) og ønsket ikke et vedlikeholdsfritt dekke, men grus. Tross våre anbefalinger om at grus var krevende å vedlikeholde. Det ble da inngått et kompromiss (mot klubbens ønske) om at klubben brukte sine oppsparte midler på å oppgrade anlegget fullstendig for så å overlevere dette i ferdig tilstand til Tinn Kommune. Avtalen var da at fremtidig vedlikehold skulle være Tinn Kommune sitt ansvar etter overtakelse! Så ble gjort.
""Dessverre så gikk det som fryktet. Et grusanlegg er krevende å vedlikeholde og det tok få år før anlegget var forfalt. Derfor var klubben så klare på at vi ønsket et vedlikeholdsfritt dekke for å kunne bruke det som et nærmiljøanlegg. Og det sto ikke på medlemmer eller aktivitet. Det var stor aktivitet og over 50 betalende medlemmer da kommunen overtok ansvaret. Så til de innspillene om at det ikke er aktivitet i tennisklubben eller interesse for tennis. Dette blir en helt tullete argumentasjon! Det blir som en svømmeklubb uten svømmebasseng! Det blir det lite aktivitet ut av.
Rjukan Tennisklubb kan dokumentere med protokoller at det har vært stor aktivitet i klubben i nær sagt hele Rjukans levetid. Verdensarv eller ikke, beliggenhet både her og der, belyst tennisbane på Krokan i 1897. Tennis er udiskutabelt en viktig del av Rjukans idretts historie.
Om Tinn Kommune snart tar sitt ansvar, skal jeg garantere at flere vil bidra til at tennis i Bråvoll blir et godt tilbud til kommende generasjoner.
Dessuten bør ikke alle idrettsanlegg ligge i nedre bydel. Tennis er et godt tilbud til dem som ikke finner seg hjemme i å være med på en lagidrett. Alle liker ikke fotball eller å være en del av et større lag eller liknende, men liker holde på med sitt eget. For å si det som avdøde barberer og ildsjel innen tennis Jan Larsen på Det Glade Hjørnet: "Gi meg en nykrittet bane, en jevn makker og jeg er i himmelen!" Det er det mye sannhet og glede i, mener Midtgarden.

Linker:
Rjukan IL Tennisgruppe på facebook 
Rjukan IL Tennis sin hjemmeside

Fotos: Olav Gunnar Midtgarden og Mats Heidenreich-Riis.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia