fbpx

Christians ligatipping får flere hundre til å delta

Radio Rjukan9. august 201710min
christian-engen_3a69

Rjukangutten Christan Engen har vokst opp med idrett og jobber med det til vanlig. Han lever og ånder idrett.
Fra liten av var han fast inventar på Rjukan stadion. ​Siden har det vært mange andre idretter, og har jobbet som alpintrener. Det innebærer at han er mye på snø, tilogmed om sommeren, f.eks. på Juvass-breen.
Men nå har han jobb som alpintrener for Kjelsås, og jobber også i Assistco, og er nettopp ferdig med deres jobb som hovedsponsor for Norway Cup. 

""Fotballen, og da særlig den engelske, ligger Christians hjerte nær, og før hver engelske sesong har han kjørt en konkurranse der meningen er å tippe hva som blir sluttresultatet av Engelsk Premier League når sesongen blåses av i midten av mai.

Det begynte som en Rjukan-greie, men nå er folk fra hele landet med, og ifjor deltok 228 i ligatippinga, og det har vært høyere før. Nå deltar folk fra hele landet, ikke minst fordi tippinga ligger på facebook i en facebookgruppe. I år er målet over 300.

– Det var en Rjukan-greie jeg overtok etter Stein erik Kassa og Per Bjørge Hansen. Husker ikke hvor lenge jeg har holdt på. tror det var i 2002, eller noe. Husker ikke, sier Christian.

Også du kan være med, men da må du fylle inn tipset ditt idag! Last ned deltakerskjemaet nedenfor, og følg oppskriften nøye, så er du med!
– Vi prøver å samle inn premier fra snille "sponsorer", og det er jeg supertakknemlig for. Jeg håper å få hentet inn noen premier fra nye sponsorer også. Her håper jeg kan få mer hjelp til å samle inn noen premier. Gjerne si i fra hvis du/dere kan sponse med en premie. Antall som får premie kommer an på hvor mye premier vi får inn. Ingen av premiene som kommer inn er dumme premier.

– Fjorårets deltagelse var 228 stk. Det var 13 færre enn året før. Så det er stabilt nå. Klarer vi å runde 300 i år? Lurer Christian på.
– Du skal tippe riktig rekkefølge i Premier League, slik den vil se ut ved avslutningen i mai 2018. Du tar IKKE med deg poeng fra runde til runde. Oppdateringene er bare en pekepinn på hvordan du ligger an hvis sesongen hadde vært ferdig den runden.
– Det er helt gratis å være med og det er naturligvis stor prestisje i å komme øverst på lista, ikke minst siden mange fotballinteresserte på Rjukan er med, sier Christian.
Vinneren i fjor var da også Christians fetter (!) Morten Rue fra Rjukan!

Han har laget en automatisk utregning som gjør at han hele tiden kan se hvordan det ligger an, og av og til får ""deltakerne mail om hvordan de ligger an, i løpet av sesongen.

Poengberegningen er slik at helt korrekt tippet tabellplass gir 6 poeng for riktig lag på riktig plass. Bommer du med 1 plassering får du 3 poeng, bommer du med 2 får du 2 poeng, og bommer du med 3 får du ett poeng. Hvis du misser med 4 plasser eller med gir det ikke poeng. Dette summeres for alle lag, og så er det en rangering.

Tippinga fungerer slik at det kan gi store endringer fra uke til uke, dersom lag nærmer seg plassene du har tippet, eller ikke minst når et lag ramler ned på den plassen du har tippa. Du kan gå fra bunn til topp, og omvendt på en uke eller to.
– Du tar ikke med deg poeng fra runde til runde. Oppdateringene er bare en pekepinn på hvordan du ligger an hvis ""sesongen hadde vært ferdig den runden, forteller Christian.
– Hvis det fortsatt er likt, så vil det bli foretatt trekning mellom disse kjapt og smertefritt. Ingen protester godtas!

Fotball er følelser, men mest morro.
Men interessen for Engelsk fotball har vært stor i Norge siden Norsk tipping begynte med engelsk kamper på tippekupongen, og ikke minst etter at det kom tippekamper på NRK TV på lørdager fra 1969.
Over ser du fjorårets ligavinner Chelsea feire, og her ser du en supporter for et lag som forsvant ned.

Blant tipperne er det supportere av alle lag. det er en dårlig skjult hemmelighet at det er Tottenham som ligger Christians hjerte nærmest.

– Du tipper vel Tottenham på topp. Det betyr vel at du fikk 3 poeng for dem ifjor, siden de endte som nummer to, da?

– Nei, nr. 2! Har tippet dem som nummer to i år også, røper Christian.
– toottenhams​Spiller på Wembley i år. Skummelt!
(Tottenham har ikke vunnet ligaen siden 1962, og White Heart Lane er revet og tottenham spåiller på selveste Webley i år, mens det bygges en ny hjemmebane-stadion.)
– Men jeg veksler litt fortsatt på 1 og 2. Gjort det hele uka, sier Christian.

– Får alle med seg 1-2 venner i år, så setter vi ny deltakerrekord. Da kan du sjekke ut hvem som har mest peil på engelsk fotball, sier Christian, og krysser fingrene for at de klarer målet.

– Oppdaterte lister med foreløpig stilling prøver han å sende ut på mail ca. 1 gang i måneden, og han legger det også på facebbokgruppa.

Men det tas seriøst. Alle tips må være inne innen fristen, før første kamp drar igang. Det er første fulle runde imorra.
– Men aller første TV-kamp er ikveld med start klokka 20,.45, så da er fristen 20.30 ikveld, sier Christian. Han tuller ikke med ligatippinga, når flere hundre er med!

Linker:
Christians facebookgruppe – "Ligatipping – Premier League 2017/2018"
Last ned deltakerskjemaet

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia