fbpx

– Synes administrasjonen driver politikk

Radio Rjukan9. mars 20176min
kommunestyre-2_d1ef

Det var Høyres Gunnar Hagen jr. som mente det var utidig politisk påvirkning.
– Jeg reagerer litte granne.
I dagens Ra har vi et oppslag som kan virke som en kommunalsjef ønsker å ta stilling til ulike branntekniske behov. jeg stilker spørsmål om det er riktig å komme med slike utspill, og er det en måte å legge føringer i et forsøk på å påvirke utfall. dette lukter ikke bra, og jeg håper virkelig ikke det har vært hensikten med oppslaget, men vil gjerne ha en kommentar på det.
Det er uheldig og utidig, og jeg vil gjerne ha svar fra administrasjonen på hva meningen er med dette samme dag som denne saken skal opp i kommunestyret, sa Hagen.
– Vi skal ikke mange timene tilbake at rådmannen la ut om varige driftsutgifter.

""Rådmann Rune Lødøen avviste at kommuneadministrasjonen driver politisk argumentasjon i gårsdagens RA, da behov for brannsikring i verdensarvbyen ble kommentert av kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm. 

Lødøen avviste påstanden med at det var RA som hadde tatt kontakt i saken, og ikke omvendt.
– Jeg oppfatter det som et sammentreff, og vil avvise at administrasjonen bruker sånne måter å fremme sitt syn på. Vi skal være nøytrale.
– Vi driver ikke politisk agitering, sa Lødøen, og regner med at kommunestyret aksepterer den forklaringa, sa Lødøen.

""Partiets Runar Espeland fulgte opp.
– Vi tar rådmannens svar til etterretning. Men jeg vil ikke påstå det er heldig at administrasjonen går ut i avisa, og vektlegger informasjon som kommunestyret ikke er kjent med.
Det er uheldig uansett, og vi kan ikke gå for saken, slik den foreligger, og går mot.
Så lenge det ikke er sikkert at vi har kontroll på økonomien og at kommunen kan opprettholde legevakt 24/7 i kommunen her, så må jeg bare beklage, vel inneforstått med at det er et nødvendig onde i Tinn, så  er det driftutgiftene som er utfordringen. Garasje er det signalisert et mulig behov for, og det er flere usikkerhetsmomenter her.
Derfor vil jeg se alt under ett og sat vi har kontroll på driftssaken, og det har vi ikke, så derfor går jeg imot et virkemiddel som sannsynligvis er nødvendig, sa Espeland.

Vi har bare for få timer siden her i kommunestyresalen fått høre at vi må skjære i økonomien, og da kan vi ikke forsvare en slik saksbehandling, sa Espeland, og fremmet forslag om å si nei, og ta saken opp til neste budsjettbehandling.

Høyre stemte imot, og det samme gjorde Ap, som mente at saken burde vært behandlet i budsjett, selv om de ikke egentlig var imot stigebil.
Flertallet gikk for formannskapets innstilling, som bevilget penger til en lift, og at man deltar i budrunde på en brukt bil som legges ut for slag.

SPs Flemming Gilhauge lurte på hva som skjer dersom man ikke klarer å følge budrunden.

– Dersom det ikke blir aktuelt å kjøpe den nå, blir det vel å sette av pengene til et evt. seinere innkjøp ,sa Lødøen.

SPs Rigmor S. Rabbe foreslo å få med Hydro og andre på spleiselag, noe som også ble vedtatt.

Formannskapets innstilling gikk igjennom med 14 mot opposisjonens 11 representanter.
Det betyr 4 millioner kroner til en stigebil.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia