fbpx

Skolesaken utsatt

Radio Rjukan5. oktober 20173min
finn-arild-bystrom2017_1d7a

Diskusjonen i kommunestyret ble på om en ny totalramme på 143 millioner er det man skal lande ned på, eller om økonomi skulle holdes utenfor.

– Samfunnshuset er en av 28 interessegrupper, og alle skal høres, og vi skal bygge en skole. En integrert løsning mellom samfunnshuset og den nye skolen er ønskelig også fra samfunnshuset, sa Bystrøm.
 – Vi har forpliktet oss til å samarbeide på en bedre måte, og ha med en arkitekt underveis, sa Bystrøm, men understrekte at økonomiske rammer ikke holder, og ba om nytt mandat fra kommunestyret.

– Det vi risikerer nå er at vi sier ja til mandatet, men at kommunestyret sier nei til å bruke 143 millioner kroner. Jeg greier ikke å se at vi kan gå på saken fordi den har økjonomiske konsekvenser, selv om man har lagt opp til en god og fornuftig prosess, sa Høyres Runar Espeland, som også påpekte kostnaden med utredningen.
– Jeg kan ikke se at vi skal gi det mandatet når vi ikke har den økonomiske ramma. 

– Det er ikke lagt opp til å gjøres budsjett idag, og det er alternativer på hvordan det kan gjøres. Og grunnen er at vi kanskje må tenke nytt på fremdriftsplanen på de ulike utbygningene, sa rådmann Rune Lødøen.

SPs Ragnar Gunleiksrud ville vite hvilke konsekvenser det ville få at man utsatte vedtaket til nybehandling av økonomiplan.

– Kommunen har bevilget 100 millioner, og og hvis saken blir utsatt har det få konsekvenser. Men vi mister 3-4 måneder i effektiv jobbing, og mister endel av handlingsrommet sa Bystrøm, som mente at man må ha mandatet for at prosjektjobbingen ikke skulle stoppe opp.

Gunnar Odd Hagen fremsatte utsettelsesforslag i saken til etter at økonomiplanen er behandlet.
– Det er ikke dekning til 143 millioner i dagens økonomiplan, så her må det foretas tilleggsbevilgninger, og jeg synes det er viktig at det økonomiske fundamentet må ligge til grunn for kommunestyrets vedtak.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia