fbpx

Rjukan stadion 85 år – avduket skilt på Fotspor

Radio Rjukan20. august 20174min
stadion-fix_977d

""Det var på åpningen av Fotspor, den kulturelle blåturen i verdensarven igår, at publikum fikk oppleve at det store skiltet i vestre sving på Stadion som en gang var stadionur, nå er blitt et nyoppusset og flott skilt med RIL-logo, som forteller at Rjukan stadion ble åpnet 20.-21. august 1932 og at Rjukan IL, som er en et samarbeids-idrettslag mellom AIL og IF Rjukan ble stiftet 8. februar 1911.

Dermed er det gamle stadionuret som avr uten visere, og som i svakt trykk hadde påskriften Certina Presisjonsur borte. Man kan trygt si at det nye påmalte og oppussede skiltet hever inntrykket av stadion betraktelig.

Det er Rjukan IL som har tatt kostnaden med å utbedre skiltet og vært oppdragsgiver, med lokale krefter for utføring. Det er Simon Tverberg med sitt malerfirma som har gjort oppussings- og malejobben, mens sjablongene er laget av ""Lena Kjus på Rjukanlys sitt trykkeri.
Jobben har gått over noen uker i sommer, og jobben med å pusse opp det store skiltet som måler 3 x 5 meter har hatt et stort stillas rundt seg for å få utført jobben, som har vært en utfordring i sommerens mange regnbyger.

Nå står logoen og lyser i den gamle klokkesvingen på stadion, som sakte men sikkert gjennomgår nye oppgraderinger år for år.

Under åpningen av Fotspor ga kultursjef Marit Kvitne først ordet til Øystein Haugen, som så introduserte lokalhistoriker, og forøvrig også tidligere leder av Rjukan IL, Tom Nilsen til å forestå åpningen av arrangementet med å si noen år. Da hadde man fått servert melisboller og buljong, visstnok etter fru Bakstads gamle oppskrift.
Da visste ingen andre enn arrangørene hva som skulle foregå i kirkesvingen.

Nilsen brukte fem minutter på å fortelle kort om idrettslaget historie, og om åpningen, før han satte over til Simon Tverberg som sørget for at presenningen over skiltet falt – til stor applaus fra de betalende Fotspor-deltakerne.

Deretter var det trim på gamlemåten, i regi av tre spreke damer i sin beste alder før Fotspor forlot stadion og gikk videre i Verdensarvens fotspor.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia