fbpx

Fotspor med mange overraskelser endte i St.-Hansfest

Radio Rjukan21. august 20173min
fotspor2017-66_0357

Fotspor er en kulturell vandring i verdensarvens fotspor, som skjer i regi av Tinn kulturkontor. i år var det tredje året, ""og det første der starten ikke gikk fra Rjukan stasjon. 
Mange hadde, som tidligere år, møtt i historisk bekledning, og var med å sette spiss på arrangementet.
Det var hyret inn mange til å lage denne turen til en helt spesiell opplevelse.

I år var det tema bolig og fritid, og starten gikk på Rjukan stadion, der det var melisbolle og buljong etter fru Bakstads egen oppskrift, før det ble et program med avdukning og morgentrim etter gammel oppskrift.
Det ble også en prat med en gjeng gamle RIL-utøvere som har bemerket seg i sin idrett, før turen gikk til Mælandsbrua, der Bjørn Iversen fortalte om sitt brolyktprosjekt, før turen gikk over til Rjukan kirke, og sykehusbakken.
""Begge steder ble det gitt historie, og i kirken vakker orgelspill, men i sykehusbakken ble der politisk tautrekking med helt egne regler.

Deretter var det bolig- og arkitekturfokus, samt litt butikkhistorie nedenfor sykehusbakken ved barneskolen og ved SingSing. Over alt skjedde det noe som dukket opp overraskelser, og særlig i SingSing var det stort anlagt med både teater og barnelek.

Deretter gikk turen nedenom garasjerekka, Ingolfsland stasjon med kongebesøk (!), før turen gikk videre til kor- og rockopplevelse, før det hele endte med mat og fest med St.-Hansbål i Tveitoparken.

Vi forteller ikke salt hva som skjedde, men bildegalleriet gir noen inntrykk av en svært minnerik og kulturell ""opplevelse i verdensarvens fotspor.
Folk var svært fornøyde etter å ha gjennomført vandringen, som totalt var på tre kilometer.

Se billdegalleriet nedenfor for endel inntrykk fra turen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia