fbpx

Hjartdal med i sammenslåingsintensjon

Radio Rjukan1. mars 20164min
hjartdal-kommune_1246

Hjartdal kommune er i forhandlinger med Tinn, men undertegnet igår en intensjonsavtale. Den nye storkommunen Notodden er betydelig nærmere en realitet etter at de igår undertegnet en intensjonsavtale om sammenslåing mellom Notodden, Sauherad, Seljord og Hjartdal.
På Hjartdal kommune sine facebooksider har de lagt ut bilder av undertegnelsen, der man har fordelt oppgaver mellom kommunene, der to av dem, Sauherad og Notodden, flere ganger de siste år har vært på den beryktede ROBEK-lista for kommuner som har vært overstyrt av staten på grunn av dårlig økonomiskjødsel.
Hjartdal kommune på sin side, har bedre økonomi, og la nettopp fram et årsresulat med 5,8 millioner i overskudd for 2015.

""​- En historisk dag for Hjartdal kommune. Det er signert intensjonsavtale med Seljord, Notodden og Sauherad der vi i fellesskap ønsker å bygge en ny kommune. Her er de fire ordførerne godt fornøyd med alt arbeid som er lagt ned i forhandlingene. Hver kommune har vært representert med tre medlemmer i forhandlingsutvalget, samt tillitsvalgte. Signert intensjonsavtale blir gjort tilgjengelig på internett i løpet av morgendagen, skriver Hjartdal på facebook.

Dette skjer samtidig med at Hjartdal også har sendt en prøveballong om frieri til Tinn kommune om en sammenslåing nord-over mot Tinn. Sonderingene skal etter planen gå over i reelle forhandlinger nå i mars, selv om undertegnelsen nå medfører at det stilles spørsmål om verdien av denne prosessen.
Spørsmålet er imidlertid ikke avgjort, og også folkets meninmg bør høres. En intensjonsavtale er tross alt bare det – en intensjonsavtale.

Det gjenstår nå å se hvor mange færre kommuner det blir i Telemark, men det er tydelig at antallet kommuner vil bli redusert, selv om folkeavstemninger i kommunene kan velte planene.

Linker:
Hjartdal kommunes facebooksider
Hjartdal kommunes nettsider

Fotos: Hjartdal kommunes facebooksider

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia