fbpx

Snømannen-produksjonen i by’n

Radio Rjukan2. mars 20167min
snomannen-dag1-3_58e7

Tinn Billag har sperret av et stort område rundt bussterminalen for å gi teamet en sentrums- og overnattingsnær parkering og base, og igår rullet de inn et fødn forsinket, uten at det er noe annet enn en påregnet mulig forsinkelse. Produksjonen ellers har gått på skinner, og man har fått gjort opptakene man ville både i Oslo og Bergen, og på Nord-Møre der den spektaktulære ""Atlanterhavsveien er en scene i filmen. Avisa Tidens Krav har fått opplyst at naturscenene fra Atlanterhavsveien er ment for å etablere filmen i trailere og msarkedsføringsssammenheng, og at det har vært en stand-in som kjører bilen til Harry Hole på den kjente veistrekningen, og ikke Michel Fassbender selv. Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge.

Etter et par uker på Rjukan, drar produksjonen til siste fase av filming i Oslo.
Men nå skal hele åtte lokasjoner i Tinn filmes. Radio Rjukan har funnet ut at blant disse er det de neste 14 dagene filming som vil finne sted på Vemorktoppen, ved rørgata ved Norsk Industriarbeidermuseum, i katakombene under Saaheim Kraftstasjon, Krossobanen, Mårvikmogen, der det er bygget opp et hus fopr innspillingen,og noen scener fra Tinnsjøen, samt by-scener og boligscener fra Månaveien på Rjukan.
""Byen vil bli preget av at Hollywoods største filmselskap inntar byen, selv om dette er en middel Hollywoodproduksjon, med et budsjett på i underkant av 200 millioner kroner.

De blir som kjent tatt imot av gigantsnømannen på torget, og med "Snømannen-skriften på veggen" over Saaheinm, som Hydro Nenergi har vært sporty nok til på fikse.

Alle stjernene vil ta inn på Rjukan, bekreftes det fra managementet, men ellers er det et stoprt hemmelighetens slør over det som skjer, samtidig som alle skuespillere og statister har fått tydelig beskjed om at de ikkef år fortelle stort annet enn at de er med i produksjonen. Hemmelighetskremmeriert er noe helt annet enn rundt NRKs TV-serie Kampen om Tungtvannet, og den store nasjonale interesse for innspillingen får ikke tak i informasjonen den gjerne vil om det som foregår.
Hollywood er opptatt av å bevare sine hemmeligheter, noe man kan skjønne, når man veit a t tendensen til å kopiere eller spille på ting som er under filmatisering i filmbyen, ofte fører til mange kopister som vil dra nytte av et gartis PR-maskineri.

""Det har vært film-team i Tinn i flere måneder allerede, der diverse location-opptak allerede er gjort uten skuespillere til stede. Men nå er hele maskineriet iferd med å ankomme byen, med Hollywood-stjernene på slep.

Rjukan er med andre ord igjen i rampelyset, etter de siste årene å ha vært vert for flere store filmproduksjoner.
– Vi har en enorm reiselivssatsing og slike innspillinger er viktig for oss. Film har enorm oppmerksomhet, og kommunen regner med at dette vil ha god effekt med tanke på å trekke enda flere turister hit, sier ordfører i Tinn Bjørn Sverre Birkeland til NRK idag.

Denne gangen er det Universal Pictures som lager film på Rjukan. Stjerner som Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Sofia Helin, Jakob Oftebro og Val Kilmer kommer til Tinn, og de vil bli vel tatt imot.

Tinns forrige ordfører Steinar Bergsland har vært konsulent for fler eav disse, og har fortsatt i rollen etter at han gikk av som ordfører. Nå har han tilrettelagt med sine kontakter, som stiller velvillig opp.
– Men ikke alt er lett, og noe koster dyrt, sier Bergsland som forteller om utfordringer rundt sikringer rundt stopp av vannproduksjon på Vemork, og fjerning av autovern, der forhandlinger har måttet komme inn i bilder.
– Jeg møtt utrolig velvillighet fra alle, Hydro energi og Statens Vegvesen, Politiet og Tinns næringsliv har vært fantastiske, sier Bergsland.

– Det hadde vært gøy å bli Norges nye filmhovedstad. Vi har mye å by på, og viljen til å bidra er enorm, sier Bergsland.

Alerede senere denne våren kommer et nytt produksjonsselskap til Rjukan.
Da skal det spilles inn en Askeladden-film her.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia