fbpx

Politimesteren snudde på hælen – Notodden og Fyresdal beholder politi

Radio Rjukan13. desember 20165min
politi_afea

Politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt opprettholder Notodden politistasjon som en egen tjenesteenhet i sitt nye forslag til politistruktur. Hun har dermed ombestemt seg. Notodden politistasjon skal opprettholdes som egen tjenesteenhet for Øst-Telemark politistasjon og ikke underlegges Midt-Telemark, som det første forslaget var. Politidirektoratet avgjør i januar.  

Om drapssaken på Maxbo på Notodden ble avgjørende, vites ikke.
Men på Notodden er man lettet, ifølge Telen.
– Etter å ha lest politimesterens tilråding, er jeg letta over at politimesteren står fast på Notodden som tjenesteenhet og vil behørig nevne det på styringsgruppemøte mandag. Men jeg er svært skeptisk til 3 GDE, hvor jeg er redd for at "Nærpolitireformen" vil utfordre politiet på responstid og øvre del av Telemark ytterligere svekkes med kompetanse innen politiet. Dette vil jeg ta opp, sier Notodden-ordfører Gry F. Blöchlinger.

«3 GDE» innebærer altså at hele Sør-Øst politidistrikt, som består av tre fylker lokalt skal administreres fra 3 geografiske driftsenheter: Grenland, Tønsberg og Drammen politistasjon.

I sitt første forslag var Notodden politistasjon administrativt underlagt tjenesteenheten Midt-Telemark, altså Midt-Telemark lensmannskontor. Det førte til massivt politisk press fra Notodden og Hjartdal. Nå opprettholdes Notodden politistasjon som administrativ enhet – med ansvar for Hjartdal og for Rjukan politistasjon. Men Hjartdal lensmannskontor avvikles – uten store protester fra hjartdalspolitikerne. Ordfører Bengt Halvard Odden har tidligere sagt at polititjenesten i Hjartdal synes styrket etter omorganiseringen og avviklingen av Hjartdal lensmannskontor, som ikke har hatt mange åpningsdager i uka de siste årene.

Politimesterens styringsgruppe diskuterte det nye forslaget mandag, og politimesteren skal innen 15. desember oversende sin tilrådning til ny tjenestestruktur i Sør-Øst politidistrikt til Politidirektoratet. Tilrådningen tar utgangspunkt i hovedmålene for "Nærpolitireformen" som sikrer at politiet skal være operativt, synlig og tilgjengelig, og som har kapasitet til å forebygge, etterforske og påtale kriminelle handlinger, og sikre innbyggernes trygghet.

Rundt om i landet er det sterk skepsis til at "Nærpolitireformen" vil være det den gir seg ut for å være, nær, i distriktene.
 
Nissedal lensmannskontor har tidligere stått på kuttlista i Sør-Øst politidistrikt, men i politimesterens seneste tilrådning av 9. desember overlever også kontoret i Treungen.
Som begrunnelse for å opprettholde Nissedal lensmannskontor skrives det blant annet:
– Nissedal lensmannskontor ligger i grenseområdet mot Agder politidistrikt. Opprettholdelse av tjenestestedet ses som viktig for å ivareta politinærværet i grenseområdene mellom politidistriktene.

Politimester Fossen sitt forslag innebærer at politiet i Telemark organiseres på følgende måte:
* Grenland politistasjonsdistrikt bestående av Grenland politistasjon i Skien, og Bamble lensmannskontor.
* Vestmar politistasjonsdistrikt bestående av Kragerø politistasjon.
* Midt- og Vest Telemark lensmannsdistrikt bestående av Midt-Telemark lensmannskontor (Bø/Sauherad), Kviteseid lensmannskontor, Vinje lensmannskontor og Nissedal lensmannskontor.
* Øst Telemark politistasjonsdistrikt bestående av Notodden politistasjon og Rjukan politistasjon.

Oppgavene som er definert for tjenestestedene er at de skal kunne ha faste, annonserte åpningstider for å skape forutsigbarhet for publikum, ha åpningstider flere dager i uken. Stedet må kunne ta imot anmeldelser og kunne gi veiledning til publikum om politiets tjenestetilbud. Samt kunne gi publikum hjelp til å komme videre, der de aktuelle polititjenestene ikke leveres på tjenestestedet. Hvilke tilbud som gis fra hvert tjenestested, samt åpningstider, behandles i lokal prosess med kommunene.

Les hele saken i Telen (Betalingsmur)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia