fbpx

Tinn SP har snudd – freder Miland skole

Radio Rjukan13. desember 20163min
milans-skole_dd43

Tinn Senterparti har på gruppemøte 12. desember, funnet fram til freding av skolestrukturen i Tinn kommune.
Det er kjent at det har vært en intern prosess i partiet hva de budsjettmessige utfordringene gjelder og hvordan dette skal inndekkes, for å imøtekomme reduksjonen av kommunens inntekter på rundt 30 millioner.
""– Og at kommunen må redusere driftsbudsjettet med tilsvarende beløp. Det har vært en særdeles krevende og vanskelig oppgave. Men vi har tatt signalene fra både innbyggere, høringsinnspill og partiets medlemmer, så i gårsdagens styre- og gruppemøte ble det bestemt å finne løsninger for situasjonen, sier gruppeleder Rigmor Severinsen Rabbe.

– Det betyr likevel at vi skal holde budsjettrammen, og må jevnt over kutte på andre områder og finne penger andre steder. Ordfører har vært en svært viktig bidragsyter i å finne løsninger som vi kan enes om.
Vi kommer tilbake til vårt konkrete budsjettforslag i kommunestyret 19. desember, sier Rabbe.

– Tirsdag kveld var det også felles gruppemøte med SV og MD, og posisjonen står samla i skolesaken, sier ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, som ikke legger skjul på at det har vært tøffe 14 dager etter at SP støttet rådmannens forslag i formannskapet, som med 3 mot 2 stemmer gikk inn for å bevare Hovin og legge ned Miland skole.

Siden har det vært påtrykk fra mange, både fra Miland og internt i partiet.
– Vi har kommet fram til at vi må lytte på folkets mening, men det er ikke lett å finne 30 millioner i budsjettet for neste år. Men vi har funnet de 3,5 millionene som redder skolestrukturen, sier Birkeland, som likevel ennå ikke vil gå ut med hva inndekningen skal være, sier Birkeland.

Fotos: Odd Arvid Dalen (luftfoto) og Cathrine Hines.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia