fbpx

Politiet bevæpnes i påskefjellet som følge av økt terrorberedskap

Radio Rjukan7. april 20173min
politeiet-6_0247

Store folkemengder samlet i påskefjellet fører til at politiet bevæpner patruljer også i Tinn og Rauland.
– Med hensyn til de store folkemengdene og alle turistene så fant vi det forsvarlig akkurat nå å også bevæpne de delene av distriktet som ikke er byer, sier politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, som har valgt å bevæpne alle politipatruljer.

De store byene har fått bevæpnede patruljer etter angrepet i Stockholm i går, men det ikke foreligger noen spesifikk terrortrussel mot Norge, ifølge Politidirektoratet. Det er også forsterket vakthold ved grensestasjonene.
I Sør-Øst politidistrikt, som nå Tinn er en del av etter skiftet ved nyttår, velger de altså å gå enda lengre og bevæpner alle patruljer som følge av at mange nå oppholder seg i mer grisgrendte strøk.

– Vi har en stor mengde med påsketurister i deler av Buskerud og Telemark, og med det store antallet turister så valgte vi i går å bevæpne hele politidistriktet fordi patruljene våre ikke bare jobber i byene, men de jobber på kryss og tvers i hele distriktet, sier Fossen.

– Vi har alltid ekstra beredskap i påsken og i tillegg har vi nå noe ekstra beredskap i deler av distriktet på grunn av hendelsene i Sverige. Vi følger alltid nøye med på turistene og hva som skjer i påsken slik at vi har nødvendig beredskap og tilgjengelig mannskaper om det skulle skje noe, sier hun til NRK.

Politimesteren regner med at bevæpningen ikke vil vare lenge og følger nøye med på situasjonen.
– Det vil bli fortløpende vurdert fra Politidirektoratets side, også må vi også gjøre en egen vurdering her, men jeg tror ikke det vil vare mange dagene før det vil bli nedskalert til en normalsituasjon igjen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia