fbpx

– Det er bare å smøre seg med solfaktor 50 og komme seg til fjells!

Radio Rjukan7. april 20176min
gaustablikk-sno_cb78

– Foreløpig ser det ganske bra ut, på tross av den snøfattige våren. Vi har noen få bare flekker i traséer, men nå jobber vi med tråkkemaskin og samler sammen snø fra depotene våre, så blir det strøkent til påske, sier Daglig leder for Gaustablikk Skisenter Trym Kilngenberg til Radio Rjukan.

""– Det er nattefrosten som redder oss, forteller Klingenberg.
– Det verste er varmegrader døgnet rundt, og da vi hadde 10 varmegrader døgnet rundt for noen dager siden trives snøen ikke, sier Klingenberg.
– Men nå ser vi fram en fantastisk påske, for værmeldinga lover jo en superpåske, sier Klingenberg.

Gaustablikk har opplevd en snøfattig vinter, og heller ikke mest med kuldegrader.
– Det er for mildt til å legge snø nå, så vi må bruke det vi har. Vi må ha konstant 5 kuldegrader for at det skal fungere, og vi la snø til langt uti februar i år. Men vi har en stor haug på toppen og noen hauger ved bygget, og noen store hauger i skogkanten, og litt ekstra snø kan vi hente fra kanter, så vi har snø, men det kan hende vi må smale inn løyper litt for å sikre gode forhold, sier Klingenberg.

– Nedfartene som er uten kunstsnø er gone for sesongen. Der er det ikke mulighet lengre for å redde nedfartene, men vi har enda nok av kunstsnø i de viktige traséene, sier Klingenberg, som mener sikkerheten er godt ivaretatt selv når det oppstår bare flekker i nedfartene.

– Hvis du holder deg inne i løypene, og ikke ramler ut av løypa, så er det sikkert. Hvis du velger å kjøre helt ut mot kantene, er det ikke like sikkert, så man må begrense farten litt i kantene, etter forholdene, og passe på å ikke ramle ut på barmark og i skogkanten, sier Klingenberg.

Langrennsforholdene er også farbare. 
– Jeg er ikke helt oppdatert, for det er ikke mitt område, men det ble kjørt nye spor igår, så jeg tror det er gode muligheter for skiturer, men ikke på hele fjellet, alts, men i de preparerte løypene, sier bakkesjef Klingenberg, som ser fram til årets påskedager.

""Et bilde lagt ut på Langrenn Gaustaområdet viser fristilløypa i Sløykjedalen i full vårflom. Vannet stod til overkant beltet allerede for 10 dager siden.

Det er sida for den som vil sjekke ut langrennsforholdene. Der kan vi lese at følgende fra igår:
– Det var svært mildt i går, kuldegrader i natt og det gir bare svært harde løyper. Vi kjører Når det blir litt mildere utpå formiddagen, de røde løypene."

Men Gaustablikk er uansett klare for en herlig påske, og Trym Klingenberg er begrestret over langtidsvarselet!

– Værmeldinga er jo helt fantastisk, og det blir også livemusikk på Gaustablikk Skisenter og på Bygget, så også afterskien er vel tatt vare på. Vi tar sikte på skikkelig ski- og solpåske, og det er bare å smøre seg med solfaktor 50 og komme seg opp til fjells og bli deilig!

Linker:
Langrenn Gaustaområdet 
Gaustablikk Skisenter på facebook 
Fnugg.no Vær og føreforhold

Fotos: Gaustablikk

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia