fbpx

Storslått motefest på jubileumsshow

Radio Rjukan6. mars 201614min
moteshow16-2-28_3e9e

Årets høydepunkt for mange tinndøler, ikke bare de som driver de involverte forretningene, men ikke minst for publikum og mannekenger der ikke så reint få er forhåpentligvis midlertidig utflytta tinndøler.
Rjukan Fashionshow er både bursdag, julaften og nyttårsaften på en gang for både arrangørene med Benny Ofstad i spissen, og både mannekenger og ikke minst et svært feststemt publikum.

""Det ble altså nok en storslått motenes aften på Rjukanhuset lørdag, og noe som i høyeste grad valuta for penga. Både for de som har betalt billetten, men også for de involverte. Det er nok ikke et show med overskudd rent økonomisk, men overskuddet er så stort kunstnerisk og ganske sikkert som en investering for det kommende år, at det er regningssvarende.

Det går nok 4 på 1 med kvinner i lokalet, men det er naturlig i denne sammenheng. Men showet passer alle, og fatisk ikke bare den som er moteinteressert. Her er show og morro vektlagt for å lage en perfekt pakke.

Festen og begivenheten er blitt ett av Rjukans årlige store og prangende arrangementer, og viser i høyeste grad at det har livets rett. Rett fra fotoshoot på rød løper i ren Hollywood-stil går det inn til en Tommy Steine som påstår at Rjukan er stedet der de blir blasert med Val Kilmer løpende rundt i gatene med referanse til ""Snømannen-innspillingen som foregår.
Og humoren sitter løst med Tommy Steine ved konferansier-rattet, godt hjulpet av Maria som imponerte med rå humor, ikke minst som løssluppen firebarnsmor med minst fem fedre fra Lisleby, som også fikk Benny Ofstad på scenen for å gi en "blow job" i form av fønervind under hennes versjon av "Fångad av en stormvind".
Årets show hadde selvfølgelig betydelig elementer fra tidligere, men var toppet med små og store overraskelser.

Etter at det fantastiske tromme-ensemblet som er er varemerke for showet hadde åpnet med en forsmak på det som, ønsker den uovertrufne Tommy Steine hovedprimusen for arrangementet Benny Ofstad fra Med Hud og Hår velkommen til årets fest. Siden ifjor, da Tommy Steine kjørte feil til Rjukan, har han vært her fem ganger for å forberede årets, og nok en gang var det tydelig at han nøt hvert sekund. Ifjor sa sa at han gjerne kom hvert år, for publikum var i en fantastisk feststemning, og som sagt så gjort, i alle fall i år, og nesten sikkert også beste år! (Steine bekreftet overfor Radio Rjukan etterpå at han synes dette er stas, og ikke bare som en annen jobb.)  
I år ble det hele perfekt åpnet av selveste Hans Majestet Konglen, naturligvis i Knut Erik Jacobsens skikkelse. Folk lo så de skreik, selv medlemmene i Partybandet Sin City, som glimrende sørget for det musikalske, sleit med å holde maska.
""Deretter var det over på James Bond-tema, der hårveisene satt som et skudd.

500 kroner som billetten koster gir et show på 4-5 timer (for de som ikke kjøper VIP-billett med middag). Da får de ikke bare av vakre, lokale dyktige mannekenger, som er proffe som få. Selv om Tommy Steine mente at noen av dem bør ta hintet etter å ha vært stayla siden klokka 7 lørdag morgen, er det ingen tvil om at de gjør en fantastisk jobb.
Men også band, moteoppvisning fra de involverte forretninger, lokale artister – og kort og godt party.

Det er umulig å ikke la seg rive med. De involverte lager et show som ikke kunne gjøres stort bedre.
I tur og orden kommer forretningene innimellom i showet, uten at det virker hverken påtrengende eller unaturlig. Det er ingen tvil om at det er mye gode folk de får med seg til å gå catwalken som går igjennom halve Rjukanhusets storesal.

""Det er show, og alle leverer til de grader. Gullsmed Sando med smykker og anheng, Med Hud og Hår med flotte mannekenger som viser fram hårmotene, Rjukan Synssenter Optiker Lurås viste siste brillemote, med retro solbriller og stilige innfatninger.
Sport1 Rjukan viser at det fortsatt er farger som gjelder, mens lekre hverdags- og festklær er tingen fra You&Me, glimrende vist av flotte mannekenger.
Blomsterbutikken på det Glade hjørnet har pyntet lokalet til festen.
Tinn Spellemannslag med folkedansere var der perfekt også i år, og da har vi bare, urettferdig nok, vært innom halvparten!

Tommy Steine var perfekt som konfransier, fordi han som kjent evner å gjøre seg så lokal og spille så på sitt publlikum, at den feststemte salen vrir seg i fryd. Han sang en perfekt Rjukansk versjon av Conchita Würsts Grand Prix-vinner, og bidro sterkt til festen. En festaften ingen av de som var der vil glemme, og nok en gang var ble showet videofilmet, så det er ""lov å håpe du får noen glimt!

Om det er noe å trekke?
Ja, det bør vel sies at You&Me bør la to og to mannekenger gå sammen, for den delen blir litt lang, noe selv Tommy Steine ærlig nok påpekte. Og så bør helt klart den kritiske sansen til enkelte av de avspilte musikkfilene være større. Minst tre av låtene holdt ikke mål på det perfekte lydanlegget etter å hva vært konverteringsødelagt for overføring til data. Verst var det med CC Cowboys-låta, som bare var rumlende bass uten diskant, (var det "Harry"???") sannsynligvis en invertert konvertering som var noe ubehagelig å høre på, men også et par andre låter var nedtur. Ikke låtutvalget – for det sitter som et skudd, men lydkvaliteten. Det må være mulig å oppdage dette på generalprøver. Vi inviterer arrangøren til å spørre om bedre kopier fra Radio Rjukan neste år, dersom de hører at et lydkutt ikke ""fungerer! Det er ikke alt man finner på nettet som har god lydkvalitet.
Loopen på ellers velfungerende D.A.D.s "Laugh and a half" var heller ikke imponerende satt sammen, og et par av låtene hadde CD-hopp på grunn av dårlig laser ved innspilling.

Men disse skjønnhetsfeilene ødelegger ikke på noen måte totalen, og heller ikke vår vurdering, men er et knøttlite forbedringspunkt. Hvordan dette skal toppes? Vel ifølge Tommy Steine og Benny Ofstad skal det være mulig!
De var svært fornøyde med årets show, som klokket inn klokka 22.45. Og så ble det nachspiel-fest uti de små timer også for de som hadde stått bak festen. 

""Men mannekengene gjør hovedjobben, samen med de som står på på bakrommet. Benny Ofstad kan ikke få fullrost sine mannekenger, de butikkansatte og bakmennene. Det er de som imponerer aller mest. 

For Rjukan Fashionshow er blitt en tradisjon, der hvert år topper det forrige. Det er imponerende på alle måter, og det legges en kjempejobb i arrangementet. 
Og selvom vi bare kan by på bilder, får du vel et ålreit inntrykk.
Har du ikke fått det med deg, er det bare å bestille dressen, og være raskt ute om du skal få billetter. De blir nemlig revet vekk uten noe særlig markedsføring. Ikke det minste rart!

""(Bilder nederst i saken.)
Flere bilder vil bli lastet opp på våre facebooksider!

Bedriftene bak Rjukan Fasionshow er Fotograf Jacobsen, Blomsterbutikken på Det Glade hjørnet, Gullsmed Sando, Kinokaféen, Rjukan Synssenter Optometri, You&Me, Sport1 Rjukan og Frisør Benny Ofstad.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia