fbpx

Snømannen trengte 60-70-tallsbiler

Radio Rjukan6. mars 20166min
snomannenfilm2_0f40

""Oppdatering:

Snømannen takker for flott respons på forespørselen. De har klart å skaffe nok, og er kjempefornøyde med hjelpen de har fått, og imponert over responsen.
– på vegne av Snømabnnen-crewet takker vi for all hjelp og velvillighet, sier Håvard L.

Opprinnelig sak:

Igår samlet film-crewet inn 8 gamle stålsøppelkasser so de har fått låne rundt om på Rjukan. Og tidligere er det blitt rikssak at den gamle fryseren til Berit Hesjeda Gustavsen skal brukes til å oppbevare lik. Men det trengs mer rekvisitter, og nå haster det å skaffe noen veteranbiler som skal brukes i Månaveien på Rjukan i starten på uka.
Bilene som er fast ibruk, har vært kjørt rundt i Oslo, Bergen og nå på Rjukan, deriblant Harry Holes orange Mercedes-Benz Geländevagen og et par Volvo stasjonsvogner. Men nå trengs det enda litt eldre biler.

Det finnes mange veteraner i Tinn, og også på Rjukan. Mer enn 200 i tallet. Men filmcrewet har en ekstra utfordring med at så og si ingen av disse bilene har, langt mindre står på vinterdekk. Samtidig foregår snømennen naturlig nok i beste nordic-noir stil på vinteren, det avslører tittelen.

""Fra imorgen foregår  filming i Månaveien, noe som vil bety at veien stenges, og at folk må flytte sine nyere biler. For scenene som skal skytes er etter det Radio Rjukan erfarer noen av de tidligste scenene i boka, som forekommer i november 1980.
Dette er scener som er flyttet fra Romerike til Tinn. Til dette trengs biler som er fra ca. 1965 til 1980, det vil si minst 35 år gamle moderne veteraner. Det er snakk om hverdagsveteraner – slike biler som flk flest brukte på den tida.

Men røde Volvoer har de nå flusst av, så helst andre hverdagsbiler.
Noen skal helst kunne kjøre forbi i Månaveien.

Har du en slik, eller veit du om noen du kan tips eller ta kontakt med?

Dette er både biler som skal kjøre forbi, og biler som skal stå som bakgrunnsrekvisitter, parkert i gata.
Det skal etter sigende la seg løse, selv om bilen ikke står på vinterdekk. (Noe man naturlig nok ikke vil se tydelig på film.)
Det bør ikke stoppe den som er interessert i å bidra. Her ordner man og fikser, for det er klart at uten biler, bilr det heller ingen film, og de som som låner ut bilen sin til filminnspillingen blir også honorert får leie.

Ring Håvard på 47359649 eller
Du kan gå rett på innmeldingsskjemaet "Registrering av bil til Snømannen".

Radio rjukan oppfordrer til en ekstra innsats for en vellykket snømennen-innspilling, så meld dere nå!

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia