fbpx

Rjukan Libris på lokale hender

Radio Rjukan28. april 20164min
bokhandelen-1_2e48

Bokhandelen som fortsatt hos mange er kjent som "Køhns bokhandel" med en lang historie i Rjukan bybilde i Sam Eydesgate 61 på Det Glade Hjørne, er solgt til Svein Øivind og Arnt Ivar Hvammen. Det juridiske navnet på selskapet er fortsatt Edv. Køhn Bok ""og Papirhandel AS, men har siden Isaksen Libris kjøpte forretningen vært drevet som en filial under Kongsberg-bedriften.
Nå kommer forretningen igjen tilbake som eget selskap.

Salget har funnet sted uten stort oppstuss, men etter det Radio Rjukan erfarer har det vært flere interessenter til å ta over bokhandelen som har vært eid av Kongsberg-bedriften Isaksen Libris (Isaksen R.G. AS) helt siden Jan Køhn solgte forretningen ut av familien da han gikk av med pensjon.

– Jeg har egentlig ingen kommentarer til dette utover at det er Hvammen-brødrene som har fått tilslaget. Snakk med dem, sier Pål G. Isaksen i Isaksen Libris til Radio Rjukan. Rjukan Libris har vært drevet som heleid datterselskap og eget selskap siden 1991, og har hatt en jevn årlig omsetning på ca. 7 millioner kroner, viser regnskapstallene fra Brønnøysund. 

– Ja, det stemmer. Jeg og Arnt Ivar hørte rykter om at Isaksen ville legge ned, og vi mener at Rjukan må ha en bok- og papirhandel, sier Svein Øivind Hvammen til Radio Rjukan.
Begge har fulle jobber, men tar på seg eierskapet og planlegger å pusse opp bygget både inn- og utvendig.
– Det er endel å gjøre og det blir nok stengt i en kort periode mens bokhandelen pusser opp, men detaljer om når er ikke bestemt ennå, sier Hvammen, som er helt sikker på at det er marked for en god bokhandel på Rjukan.
Vi skal pusse opp leilighetene i bygget og butikken, og selvfølgelig fasaden også, sier Hvammen, som sel vikke er ukjent med snekkeroppgavene som venter.

– Vi har stor tro på at det er godt marked for en bokhandel på Rjukan som yter god service, sier Hvammen, og viser til det er en styrke å være eid som eget selskap, og ikke en filial av et selskap i en annen by, og at en turistby som Rjukan trenger en skikkelig bokhandel.
Selskapet bytter ikke navn i forbindelse med oppkjøpet, og planen er å fortsette i Libris-kjeden.
– Ja, vi skrifter ikke navn, og butikken vil fortsatt hete Rjukan Libris, sier Hvammen, som ikke har mer detaljer å fortelle før de har fått lagt flere planer.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia