fbpx

Ny nattevandring kan bli like stor suksess

Radio Rjukan20. juli 201714min
img_7792_3ca6

""Etter stor-idéhentingsmøte på Rjukanhuset i juni, der det var om å gjøre å gjøre det umulige mulig i en illustrasjon av muligheten i FNs Bærekraftsmål, opplevde Norad kjempesukess med sin nattevandring til Gaustatoppen i september 2016. Nå er det 1500 som har meldt at de er klare på nytt, når Norad drar i gang sin andre nattevandring, noe som tyder på at nattevandringen andre åpret kan bli en like stor suksess dom i 2017.

– Bli med på en fantastisk opplevelse og gå for en god sak på én og samme tid. Hvem vil du ha med deg på tur? Spør Norad, og har laget en invitasjonsvideo.

Nattevandringen i 2016 fikk allerede tidlig mange navn – Opplysningstien, Lysmarsjen…
Uansett – Lysvandringen opp Opplysningsstien ble en lyssetting av Gaustastien som fikk oppmerksomhet verden over, og nattevandringen ble en så stor suksess med Sivert Høyems solokonsert på toppen, at Norad har bestemt seg for å gjøre det umulig en gang til. Da ble arrangementet utsatt en uke pga. uvær, men det stoppet ikke den store deltagelsen. 
Det umulige må jo gjøres til det mulige.

""– Det er helt fantastisk sa Norad prosjektleder Marte Lid, som håpet at 1.500 ville gå en time før det startet, da hun fortalte at de hadde leid inn det som var av ledige busser i regionen for å unngå trafikkaos.
De tipsene var gjort til skamme fire timer seinere, da 5.000 satt på toppen og ventet på konsert.
– Definitivt den beste dagen på jobben hittil. Ikke noen vanlig dag, og jeg er bare så kjempefornøyd med alt. Tinn-samfunnet har stilt opp helt enormt, helt fra start til mål, og en vannvittig dugnadsinnsats. Da vi sa vi trengte frivillige strømmet folk til på en måte som var helt uvirkelig, sier Lid, og fortalte at det filmes, gjøres droneopptak og diverse av arrangementet som skal spres.
– Det kan tilogmed hende at dette nå skal formidles til FN. Tenk deg det – Gaustatoppen til FN! sa Lid, beruset av fjelluften og det vannvittige været som stilte opp på den magiske aftenen.

""Men nå skjer det 3 uker før, og inn i august.
Slik skriver Norad på sitt facebookarrangement:
– Vi gjentar suksessen og inviterer til ny nattevandring opp Gaustatoppen i Telemark. Over 5000 personer deltok på fjorårets nattevandring. Bli med å lage verdens lengste lyslenke for bærekraftsmålene på storslåtte Gaustatoppen.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. Navnet på artisten blir snart offentliggjort.

Slik var det i 2016: (Saken fortsetter under videoen!)

Lørdag 26. august blir det gjentatt, og ikke nok med det. Idéen om nattlige fjellvandringer som kom til på Rjukan innebærer at de arrangerer en tilsvarende mars opp til Keiservarden i Bodø 9. september, slik at folk i nord også skal få sin lyst til nattevandring tilfredsstilt.

Linker:
Nattevandring til Gaustatoppen 26. august
Nattevandring til Keiservarden i Bodø 9. september

Tidligere Radio Rjukan-saker om nattevandringen opp Gaustatoppen:
Rjukan skal gjøre det umulige mulig for Norad
Idéflom på mulig-umulig-møte 
Skal lyssette Gaustatoppstien
Norad vurderer å utsette lysmarsj 
Tusenvis vil gå Opplysningsløypa
Hvor mange tusen vil gå lysmarsjen?
Sivert Høyem vil holde konserten på Gaustatoppen  
Spenning om lysmarsjvær
Nattevandring utsatt en uke
Lysmarsj snudd til stårlende månelyst 
5.000 på magisk nattevandring på Gausta
Første opplysningsløype-video er ute
Opplysningsfilm tok av på nett

Fakta om årets Lysmarsj:

Nattevandring på Gaustatoppen
– vi går sammen for FNs bærekraftsmål
Lørdag 26. august. (Endelig tidspunkt kommer)

HOLD AV DATOEN TIL ÅRETS VAKRESTE OPPLEVELSE PÅ GAUSTATOPPEN!

""Vi gjentar suksessen og inviterer til ny nattevandring opp Gaustatoppen i Telemark. Over 5000 personer deltok på fjorårets nattevandring. Bli med å lage verdens lengste lyslenke for bærekraftsmålene på storslåtte Gaustatoppen.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. Navnet på artisten blir snart offentliggjort.

Representanter fra Norad, Tinn kommune, Gaustabanen, Den Norske Turistforening Røde Kors og Rjukan speidergruppe vil sørge for en sikker og minnerik turopplevelse. 

Følg med på denne siden for å holde deg oppdatert. Del gjerne arrangementet med venner og fjellfolk!

Praktisk informasjon:
– Arrangementet er gratis
– Dato: Lørdag 26. august
– Løype: Stavsro – Gaustatoppen – Stavsro (Lengde: 4,4 km én vei, ca. to timers fottur til toppen.)
– Ta med varme klær, fjellsko og hodelykt
– Ta kontakt med www.visitrjukan.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.
– Gaustabanen er i drift under hele arrangementet, men det må påberegnes lange køer. Se priser på www.gaustabanen.no.
– Værforbehold: Endringer i arrangementet som følge av skiftende værforhold kan skje på kort varsel.
– Har du spørsmål ta kontakt med oss på nattevandringer@gmail.com

Hvorfor gjør vi dette?
I 2015 gikk verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål: De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå bærekraftsmålene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut å gå sammen, igjen. Bli med på en tur helt utenom det vanlige.

Arrangementet er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Turen arrangeres i samarbeid med Tinn kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Nattvandringene er spektakulære, tilgjengelig og trygge fjellturer med et viktig budskap i bunn. Ta på fjellsko og hodelykt og bli med på en tur helt utenom det vanlige. Bli med å opplyse Norge om en av vår tids viktigste saker. Bli med og gå sammen med oss for bærekraftsmålene.

Du kan lese mer om nattevandringene på www.norad.no/nattevandring

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia