fbpx

Notodden-ruta går tross nedgang

Radio Rjukan4. oktober 20165min
fly-notodden-bergenair_4c13

Bergens minste flyselskap, Bergen Air Transport, sliter med anstrengt marked og fall i omsetningen. Shetland-ruten har landet for godt i august.

– Vi håper på et nullresultat i år. Og det skal vi klare, sier daglig leder Geir Hellsten i miniflyselskapet med seks ansatte, til BergensAvisen (BA).
I så fall fortsetter Bergen Air Transport utviklingen som preget 2015. Tallene viser en omsetning på drøyt 26 millioner kroner, ned rundt tre millioner fra året før. Resultatet før skatt endte på 800.000 kroner, mot 2,3 millioner kroner i 2014.

Tidligere i år skjøt den daglige lederen inn i overkant av fire millioner kroner i frisk kapital. Det forklarer han både med at egenkapitalen var tapt, behov for økt likviditet samt krav fra luftfartsmyndighetene som må oppfylles for å beholde nødvendige lisenser. Selskapet har redusert bemanningen både ved å kutte i administrasjonen, samt ved at to piloter av ulike årsaker har vært permitterte. I dag er det seks ansatte i Bergen Air Transport.

I årsberetningen fra 2015 heter det at selskapet jobber kontinuerlig med å tilpasse seg markedet. En av de tilpassingene har vært å avvikle ruteflygingene mellom Bergen og Shetland, som ble startet i slutten av 2014.

Dermed står selskapet tilbake med den daglige ruten mellom Bergen og Notodden, samt taxi- og charter-flyging.
Også Notodden-ruten har hatt kraftig fall i trafikken. Tall fra Avinor viser en nedgang på rundt 60 prosent fra i fjor til i år. Det merkes for Hellsten.

– Vi prøver å holde Notodden-ruten i gang, og har ingen planer om å gjøre endringer her, sier Bergen Air-lederen.
Han påpeker at flyselskapet i dag har en bredere dekning enn bare oljeindustri, og han er kronisk optimist.

– Vi har jo tro på det vi holder på med. Vi tror markedet skal opp igjen, og at flere vil fly fremover, sier Hellsten.

Blant dem som er svært glade for at Bergen Air Transport opprettholder ruteflygingen mellom Bergen og Notodden, er konstituert lufthavnsjef Dag Flåterud ved Notodden lufthavn. Per i dag er det lille bergensselskapets daglige flyruter den eneste ruteaktiviteten som er å finne på Notodden.
– Vi er glade så lenge Geir fortsetter å fly, sier Flåterud til BA. Han forteller at flyplassen har merket nedgangen i passasjertallet, men at han nå registrerer at det har tatt seg litt opp igjen. Grunnen til at passasjertrafikken mellom Bergen og Notodden har falt, vil han ikke ha noen mening om.
– Nei, det blir bare spekulasjoner, sier Dag Flåterud ved Notodden flyplass.

Les hele saken i BA

Fakta om Bergen Air Transport:
Bergen Air Transport ble etablert i 1998. Selskapet har i dag seks ansatte og hovedbase på Flesland, og har en flåte på tre fly. I starten drev Hellsten og mannskapet hans utelukkende med frakt- og charter-flyging. I 2000 overtok selskapet ruteflygingen mellom Bergen og Notodden. Behovet for denne oppsto i 1985, da Hydro trappet ned virksomheten på Notodden og Rjukan, og tilbød de ansatte jobb i oljeindustrien på Vestlandet.
Hellsten mener nedturen i oljerelatert virksomhet er noe av grunnen til bølgedalen selskaper er i.

Linker:
Bergen Air Transport

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia