fbpx

Ibsensykehuset Rjukan starter opp

Radio Rjukan4. oktober 20163min
rj-sykehus1_664a

Leif Næss og hans Ibsensykehuset Rjukan er klare til å fra igang på Rjukan.
Leif Næss fått konsesjon på kirurgi, samt såkalt komplisert rehabilitering. Og det haster å komme igang, for konsesjonene går ut ved utløpet av 2016.

Kirurgitilbudet det starter med er kirurgi av hender, føtter, åreknuter, brystreduksjon, der det er ventelister som Ibsensykehuset kan bidra til å redusere fo rpasienter i Øvre Telemark.

– Vi har fått beskjed fra Helse Sør-Øst om at de vil ha en samlesak om virksomheten på Rjukan, men i møtet vi hadde med dem torsdag, fikk vi muntlig beskjed om at alt var greit. Det ble også stilt spørsmål om når vi kan komme i gang. Det blir så fort som overhodet mulig for det haster for oss å starte på Rjukan, sier Næss til RA.

Nå har Ibsensykehuset fått en fleksibel avtale med Sykehuset Telemark om å bruke operasjonssalene på Rjukan sykehus når de trenger dem.
Nå trengs det anestesisykepleier, operasjonssykepleiere og teknisk personale, og Ibsensykehuset har annonsert etter folk som kan steppe inn ved behov på Rjukan sykehus.
– Det vart ikke noe problem. Vi har fått flere henvendelser fra folk som vil jobbe for oss. 

Siden Leif Næss ikke har fått køavkortningsavtale med Helse Sør-Øst i 2017, som han søkte om på Rjukan, må han ta avtalepasienter fra sykehuset i Porsgrunn. Helseforetaket har sagt at han kun får overføre pasienter som ikke får lengre reisevei enn de har det til Porsgrunn.
– Derfor er det pasienter i Øvre Telemark og i Nordre Buskerud som er aktuelle. Vi kommer til å gå igjennom pasientjournalene våre og sjekke postnumre. I neste uke sender vi sende informasjon til fastlegen om tilbudet vi skal ha på Rjukan, så de kan henvise dit.

– Før vi starter må utstyret på operasjonssalene på Rjukan gjennomgås av operasjonssykepleier, anestesisykepleier og medisinsk tekniker, sier Næss til avisa.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia