fbpx

– Nattevandringen gir god effekt for FNs bærekraftsmål og Norad

Radio Rjukan25. august 20177min
img_7681_3111

Norad kaller det Nattevandring nå, mens det het Opplysingsløypa og lysmarsj ifjor.
– Mange kalte det nattevandring, mens det var opplysningstien, men lysmarsj etter idehentingen der det umulige skulle gjøres mulig. Såp da endret vi det til Nattevandring. Men det er helt greit å kalle det noe annet, sier Lid.

""Hun er Norads prosjektansvarlige gleder seg til en ny tur opp til Gaustatoppen, der hun ble fotografert av Radio Rjukan ifjor, i en strålende solnedgang i en aldeles utrolig flott høstkveld.
Dagen før dagen er alt på plass. 

– Vi har full kontroll, men alt er ikke på plass før timene før. Nå håper vi været blir så bra som mulig.
Har rigget siden onsdag så kom tåka. Det ser fint ut på værmeldinga. 

Værmeldinga har siste døgn endret seg fra regn og usikkert varsel til sikkert regnfritt varsel. Det gleder Norad. 
– de var jo helt magisk ifjor, men husk at vi da flyttet det hele en uke, fordi det var forferdelig vær den dagen vi opprinnelig hadde planlagt, sier Lid.

– Vi er jo klar over at det var spesielt flott sist, men det kan bli fantastisk på en annen måte. Vi har gode erfaringer fra ifjor, og er ikke like spente, men det blir uansett veldig gøy og helt annerledes.
""Da var det fullmåne og et utolig godt vær, mens det i år kan bli et helt annerledes lys i mørket, sier lid, som bekrefter at det blir lage ny reklamefilm.
– Dette mørket gjør at det blir mørkere og at lyset får mer effekt. det blir spennende, sier Lid , som bekrefter at signalene i år er at flere vil gåp enn ifjor.

– Det var mange sist, men vi opplever hakket større interesse nå. Vi sa det var over 5000 på toppen ifjor, men sannsynligvis var det enda flere. Lasertelleren klarte ikke å holde følge, så nå går vi over til en mer gammeldags tellemåte med klikker, sier Lid.

Årets høydepunkt fouten selve Gaustatoppoen, Susanne Sundfør, ønsker selv å gå hele veien.
– Hun har sagt det, så det er sannsynlig, sier lLd, som forteller at Sundfør har fortalt at FNs bærekraftsmål og Norads arbeid appellerer til henne.
Norad møter mannsterke opp, og informasjonssjef Eva Bratholm er med også i år.

– Blir det nattevandring neste år også?

""– Det har vi ikke avgjort ennå. Så det veit jeg ikke. Dret får vi se på når årets tur er over. Vi skal møtes etterpå å ta beslutninger lom det. 

– Hva vil du si til de som ikke tok turen ifjor. Det er jo ikke for seint å bestemme seg for å gå?

– Det er verdt turen. Så kom dere til fjells. Fjellet er for alle, og det er en fantastisk stemning, så jeg oppfordrer alle til å ta turen.

Oppnår Norad det dere vil – at FNs bærekraftsmål får oppmerksomhet?

– Det er veldig mange som nå som har hørt om dem. Vi fikk flere millioner visninger på videoen vi lagde. 
den blevist i FN og i Verdensbanken, og den er oversatt til flere språk. blant annet portugisisk, og den er vist i Brasil og har skapt et stort engasjement.
""FN-sambandet har samarbeidet med oss, og vært med spredd budskapet i skoleverket, og vi måler det nå framover. Men det er helt klart at folk har hørt om det, sier Lid.

Radio Rjukan avtaler å møte prosjektlederen på toppen lørdag.

– Når man gjør det umulig mulige, hvordan skal det kunne toppes? Tenk over det til vi møtes på toppen, sier Radio Rjukan til prosjektlederen.

– Det skal jeg gjøre Vi sees på toppen, sier Lid, og tar utfordringen på strak arm.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia