fbpx

Eventyrlige 7-8000 nattevandret til Gaustatoppen

Radio Rjukan27. august 20178min
nattevandring2017-32_faf5

""Om den første nattevandringen i september 2016 ble magisk, ble den andre eventyrlig, og viste at det var ingen blaff at så mange tok turen første gang.

Aldri har så mange gått til en fjelltopp nattestid, og nok en gang har Norad klart å gjøre det umulige mulig på stedet der både Sam Eyde, Norsk Hydro, tungtvannssabotørene har gjort det umulige mulig.

De som var kommet opp kunne følge antallet som var i løypa, og selv om vi ikke fikk noe endelig tall i natt, så ble det opplyst da det var passert 7000. da var det ennå folk å se i en lysende slange på vei opp. 

– Vi har lykkes nok en gang, og det er fantastisk å være med på, sa en fornøyd prosjektleder i Norad Marte Lid da det var 4100 i løypa, og beskjed om at tusener ventet på buss.

""– Det er jo helt vannvittig, fantastisk, sa konferansier Øystein Haugan, som var på sin første nattevandring.
– Det er jo et fugleberg av mennesker!
Med stødig hånd ledet han seansen mens folk gikk i løypa og andre ventet, krydret med lokalhistorikk om alt fra Rjukan, Gaustatoppen, Jules Verne. krigs- og Hydro-historie. 

Bildet til høyre er tatt i 21-tida, og det var bare begynnelsen.

Litt skjemt ble det også, noe som ble godt mottatt i fuglebjerget, som fikk beskjeder av Haugan om å slå av og tenne lysene til ære for de som filmet for å lage en ny film som skal gå verden over.

Her ser dere seansen:

Saken fortsetter under videoen

 

Det ble en magisk natt i god temperatur, og været viste seg fra sin beste side. Riktignok ikke månelyst som i 2016, og heller ikke i skyfritt vær, men like magisk og like rørende.

Halvor Br. Haukås var også svært fornøyd, og enig i at dette er Gaustatoppens festdag
– En helt utrolig dag nok en gang, og igjen var vi heldige med været. Dersom ikke Norad ønsker å fortsette med nattevandringer er det vel andre som kan tenke seg å bli med, mente Haukås, som mente man hadde full kontroll.
Da vi snakket med ham igjen i ett-tida i natt var det ikke rapportert om noen ulykker eller uheldige i løypa, noe han håpet fortsatte.

""En hilsen fra statsminister Erna Solberg på storskjerm ble tatt godt imot. Tiden ble kortet ned med intervjuer fra startområdet.
NRK sendte direkte i Dagsrevyen og kveldsnytt, og mer skal sendes seinere.

Ordfører Bjørn Sverre Birkeland holdt en flott velkomsttale i to minutter, før Eva Bratholm takket foir fremmøtet på vegne av Norad, og introduserte nattens hovedperson Susanne Sundfør.

Sundfør, som selv hadde gått løypa opp, var likevel velopplagt, men måtte ta selfie med tente LED-lykter allerede etter første låt.
– Wow, dere ser ut som en stjernehimmel, sa Sundfør.

Da var allerede noen få igang med nedfarten, og de mest slitne å vei inn i Gaustabanen som kjørte seg varm til langt på morgenen.

Nattevandringen ga gode inntekter til DNT, og ting kan tyde på av de mener dette har nådd et bristepunkt, Norad er ""ikke kategoriske, men DNT virker klare på at dette var siste gang i denne fasong og størrelse.

Uansett, nattevandringene går inn i historien som et par utrolige opplevelser, og en tro på at selv det umulige er mulig.

Den magiske stemningen av høyfjellets øredøvende stillhet koblet med summingen av småprat er helt unik.

Norads Marte Lid fikk dagen før spørsmålet om hva som, kunne toppe dette.

– Det er enkelt og greit at vi når FNs bærekraftsmål i 2030 det, og det tror jeg på, sier Lid.

Underveis ble det filmet, og ett av bildene røper at en ung reklamefilm-kjendis fra Tinn vil få en rolle i filmen om bærekraftsmålene som kommer i etterkant.
Tålmodig stod hun og gjorde "take" etter "take" der hodelykter og bærekraftsmål i ett kvadrat var tema.
Vi kommer tilbakemed filmen når den foreligger.

Saken oppdateres!

Se bildegalleriet for noen inntrykk fra nattevandringen, fra klokka 17 til 24 i kronologisk rekkefølge.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia