fbpx

Kinokaféen åpner først 14. juli

Radio Rjukan8. juli 20155min
kinokafeen_aa86
Rjukanhuset, med kino og kafe

Opprinnelig start på nye Kinokaféen var 8. juli, me n arbeidene med å klargjøre kaféen har vært mer omfattende enn planlagt, og er nå utsatt til 14. juli.
Det er driverne av Blueshuset Kafé og Kaffestasjonen på Mæl som står bak driften, som skal satse på såkalt kortreist mat.
Det nye konseptet for Kinokaféen skal samarbeide med "En Smak av Telemark" som satser tungt på å få kortresist kvalitetsmat fra Telemark ut på serveringssteder i fylket åpner onsdag 8.juli. Den tradisjonsrike kaféen i det vernede Rjukanhuset som stod ferdig i 1930, da som Folkets Hus eid av Rjukan Arbeiderforening og LO, beholder navnet Kinokaféen.

Først skal dert gjøres noen små arbeider i kaféen, og installeres nytt utstyr i lokalene som ikke har hatt drift de siste to årene etter at avtalen mellom Tinn kommune og familien Korsell drev der.

Samarbeidet med En Smak av Telemark vil innebære mat laget av kortreiste ingredienser fra Telemark og nærområdene, hvilket vil innebære også mat fra Tinns egne prisvinnende gourmet-produsenter. Slik vil driften også stimulere lokalt næringsliv og matvareproduksjon i Telemark.

Konseptet er et helårs restaurantkonsept, og vil ikke være noen pub, og således ikke gå Huset Pub i næringen. Men det er klart at de utenom sesongen vil satse på arrangementer av ulik type for å trekke folk. Hva er ennå ikke avklart, og det er heller ikke kaféens åpningstider.

Det er driverne av Blueshuset Kafé i Notodden og som har samarbeid med Norsk Industriarbeidermuseum om driften av Kaffestasjonen på Mæl Stasjon og på M/F Storegut som skal stå for driften. Hans Arne Flåto og Morten Pladsen står bak satsingen. De startet driften i det nye Bok- og Blueshuset på Notodden 1. desember i 2013, og har fått veldig gode skussmål både der og for sin drift av "kaffebaren" som har fått navnet Kaffestasjonen på Mæl stasjon.

På menyen blir det buffet og småretter på dagen, og à la carte på kvelden. Det satses på kortreist mat, og de regner med å tilby endel jobber i lokalmarkedet.
– Det kommer an på hvor mye folk bruker kaféen, og hva omsetningen blir. Jeg håper det kan bli en 4-5 årsverk i alle fall, fordelt på en del flere ansatte, sier Flåto.

Det er ingen tvil om at dette er en viktig sak for huseier Tinn kommune, og det vistes, da både ordfører Steinar Bergsland, kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm og teknisk sjef Jan Arvid Gravklev møtte opp på Kinokaféen da planene ble presentert tirsdag.

Aktuelle linker:
Kaffestasjonen på Mæl Stasjon sin facebookside 
Norsk Industriarbeidermuseum sin nettside 
Bok- og Blueshuset på Notodden sin nettside 
Bok- og Blueshuset på Notodden sin facebookside 
Tinn kommune

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia