fbpx

Bergen kan velge å prioritere E134

Radio Rjukan29. mars 20154min
e-24framtidsskisse_cda2

SStatens vegvesen har anbefalt E134 over Haukeli gjennom Telemark og forbi Kongsberg mot Oslo. Rv 52 over Hemsedal er det andre anbefalte veivalget for hovedforbindelsen mellom Østlandet og Vestlandet.

I Telemark er man starket opptatt av at E134 må forbli hovedveien mellom øst og vest, mellom oslo og Bergen. Det er den korteste veien, i tillegg til at den allerede er stamvei.
Det har kommet siugnaler fra regjeringen om at de har sett ut at E134 skal være prioritet en som stamvei. Dette ser det nå ut som om Bergen er enige i.

Martin Smith-Sivertsen (H) som leder byrådet i Bergen, sier til Bergens Tidende at Statens vegvesen gir sterke argumenter for E134 over Haukeli.
– Slik sett er det riktig å anbefale den, mener byrådslederen, som viser til at E134 har lavest stigning og er raskeste strekning for næringstransporten. Smith-Sivertsen viser også til planlagte forbedringer på Østlandet.

En av disse forbedringene er den nye E134 Damåsen-Saggrenda som vil gjøre det enklere for biltrafikken mellom de to landsdelene. Byrådet i Bergen er også opptatt av forbindelsen videre østover mot Sverige. «Når den nye forbindelsen over Oslofjorden står ferdig vil alternativet over Haukelifjell medføre en effektiv transportrute mot Østfold og Sverige», uttaler byrådet.

De andre veiene over fjellet det bør satses på, er etter byrådets mening over Hardanger og Hardangerbrua. Brua er allerede bygd og det må derfor satses på bedre vinterregularitet over Hardangervidda som et prioritert tiltak.
Byrådet velger med det riksvei 7 fremfor veien over Hemsedal.

Avstander og reisetid har veid tungt når de ulike alternativene er vurdert. De prioriterte alternativene må også betjene alternativene og de mest folkerike regionene på en god måte.
Byrådslederen tror en bedret riksvei 7 kan stå ferdig først. For E134 skal det gjennomføres en konseptvalgutredning for strekningen Bergen-Odda. En slik utredning vil normalt være tidkrevende.

– Det ligger i kortene at man skal ha to øst-vest-forbindelser og da er riksvei 7 over Hardanger det kjappeste alternativet til Haukeli for vår region. Hardanger-alternativet har allerede ny bro og tunnel fra Voss til Hardangerfjorden. Når slike investeringer er gjort vil resten gå fort, tror Smith-Sivertsen.

Les hele saken i Laagendalsposten
Facebookgruppa for E134 Damåsen-Saggrenda

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia