fbpx

Vil lage Rjukan litteraturfestival

Radio Rjukan8. november 20154min
img_7684_6556

– Vi har hatt samtale i hele dag om mulighetene for å få til en årlig litteraturfestival på Rjukan med Rjukan Bibliotek som utgangspunkt, sa Marit Borkenhagen, og ble møtt med stor applaus fra den fullsatte lesesalen i det tradisjonsrike biblioteket.
""– Og jeg mener at alt burde kunne ligge til rette for det, med dette fantastiske biblioteket som utgangspunkt, sa Borkenhagen, som man trygt kan si veit hva hun snakker om etter fire år som festivalsjef på Norden største litteraturfestival, Litteraturdagene på Lillehammer.

– Rjukan har potensiale, og dette er et sted mange gjerne vil komme til for å delta på en slik festival, sa Borkenhagen.

Det er Sanja Pasovic som opprinnelig har hatt tatt kontakt med Borkenhagen om idéen om en litteraturfestival.
– Jeg mener Rjukan som verdensarvby, og Rjukan Bibliotek med sine tradisjoner burde ha et slikt arrangement, sier Pasovic til Radio Rjukan. Hun er i fyr og flamme etter kveldens arrangement, og etter samtalene de har hatt med Marit Borkenhagen, som også har sagt at hun vil bidra til at en litteraturfestival skal bli en realitet på Rjukan.

""– Dette er jo noe av det kuleste jeg har hørt på lenge, sa Cathrine Nilsen fra Aschehoug forlag etter at nyheten var sluppet.
– Jeg ser for meg at det kan bli et flott og spektakulær festival. Det tror at det er så stor interesse for Rjukan og verdensarven at jeg tror mange forfattere vil hit. Og dessuten er det så mange spektakulære araenaer å komme til også utenfor biblioteket, sa Nilsen.

– Denne bokkvelden viser at det er et stort potensiale for en litteraturfestival, sa Aasne Linnestå.
– Jeg har faktisk tenkt på det lenge, og luftet ideen for Sanja (Pasovic), og dette VIL  jeg være med på! Dette er jo verdens beste bibliotek, sa en begeistret Linnestå til Radio Rjukan.
Linnestå vet også hva hun snakker om etter mange år som styremedlem i Det Litterære Råd, og som jurymedlem i flere litteraturpriser.
– Vi snakket om det med Aasne for lenge siden, og også idag har vi vært innom det hun nevnte med taubanepoesi og Gastatoppen-deklamasjoner, sier Sanja Pasovic, som har fremført idéen gjennom biblioteket.

– Vi elsker idéen, og kommer til å jobbe med den framover, sier biblioteksjef Tine Andersen.
""– Jeg vil benytte anledningen til å takke for engasjementet og mine fantastiske kolleger for deres arbeid og oppfinnsomhet. Jeg er veldig stolt av dem, biblioeket og Rjuikan, sa biblioteksjef Tine Kaae Andersen.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia