fbpx

Vaffelkino med rørende film

Radio Rjukan13. mai 20233min
harold-fry1

Det blir ny vaffelkino, den siste før sommeren onsdag 14. juni, men tidspunktet er endret.
– Av etterspørsel og i samråd med fra brukere av tilbudet har vi bestemt at sommerens siste vaffel og kino vil starte klokka 13, to timer seinere enn normalt. Filmstart blir da en time seinere, når folket har fått vaffel, kaffe og fått prata lutt, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Filmen som settes opp er spesielt håndplukket og kvalitetsikret av kinosjefen selv.

– Det er den engelske filmen «Harold Frys utrolige pilgrimsferd», en inspirerende fortelling om tilgivelse og vennskap, basert på boken med samme navn av Rachel Joyce, sier Jenbergsen som er helt sikker på at den vil treffe sitt publikum.

– De er jeg sikker på. Engelsk film av denne typen, det er sånt vi nordmenn elsker, så til alle dere som omgås mye folk. Spre det glade budskap, sier kinosjefen til folk som leser dette.

Boka som på originalspråket heter «The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry» har vunnet den svært anerkjente Bookerprisen og har vært en internasjonal bestselger, og filmen har fått samme navn med undertittelen «Noe ganger må man gå langt for å finne hjem». Og plotet?

Da pensjonisten Harold Fry går ut av huset en morgen for å poste et brev mens kona Maureen gjør rent, har han ingen anelse om at han er i ferd med å legge ut på en reise fra Sør- til Nord-England. Til fots. Han har ikke skikkelige sko, ikke kart, slett ikke kompass, han har verken regntøy eller mobiltelefon. Han vet bare at han må gå. For å redde livet til en kvinne han kjente for lenge siden: Queenie, som har skrevet til ham og fortalt at hun skal dø.

Når kona Maureen forstår at hva han plutselig har gjort, blir hun både bekymret og sint. Under den lange vandringen gjennom England får Harold ny innsikt. Han forstår at det han egentlig prøver å oppnå er forsoning – både med seg selv, med Maureen og opplevelser i deres fortid. Kan Harolds pilgrimsferd føre til at han og kona finner veien tilbake til hverandre?

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia